Lansarea candidaților PNL Galați, cu speranțe și „primării de familie“

de Ticu Ciobotaru , 24 ianuarie 2016 - stire actualizata la ora 19:05, 24 ianuarie 2016
Liberalii caută candidați pentru primăriile din Galați

La Primăria Țepu, după ce în 2004-2012 a fost primar Daniel Țuchel, din 2012 a urmat soția acestuia iar acum candidatul PNL e Marian Țuchel, fratele lui Daniel.

La Sala Sporturilor din Galați a avut loc lansarea candidaților PNL la alegerile locale de pe 5 iunie, la eveniment participând copreședinții Alina Gorghiu și Vasile Blaga și aproximativ trei mii de membri PNL. În deschiderea lansării candidaților a avut loc cea de a 22-a ediție a „Galei Premiilor PNL“, în cadrul căreia au fost acordate premii gălățenilor care au performat în diverse domenii. Premiul pentru excelență a fost acordat copreședintei PNL Alina Gorghiu, după ce la ediția de anul trecut premiul i-a fost acordat lui Vasile Blaga. Principalii candidați ai liberalilor sunt medicul Nicușor Ciumacenco, fost viceprimar, candidat pentru mandatul de primar al Galațiului și actualul primar al Tecuciului Daniel Gerhardt Țuchel, susținut de conducerea PNL pentru un nou mandat.

Candidatul PNL la Primăria Galați s-a referit la prioritățile sale accentuând principalele probleme cu care se confruntă gălățenii, lipsa locurilor de muncă, care au făcut ca mulți gălățeni să plece la muncă peste hotare sau în alte mari orașe și deficiențele în asigurarea utilităților. „În ultimii 25 de ani, Galațiul a pierdut peste 70.000 de locuitori. În plin secol XXI, peste 30.000 de gălățeni stau în case neîncălzite, stau fără apă rece și fără apă caldă“, a spus Ciumacenco. Alina Gorghiu, legată de această zonă întrucât s-a născut la Tecuci și are familia acolo, și-a exprimat convingerea că liberalii gălățeni vor reuși să câștige alegerile și scoată județul Galați din izolare.

Copreședintele PNL Vasile Blaga a dezvăluit că la Galați, în 2005, a purtat prima discuție, cu liderii locali, despre unificarea PNL și PD într-o mare forță a dreptei: „Aici am discutat prima dată despre fuziune, cu Victor (președintele PNL Galați, Victor Dobre - n.red.), cu Mihai Capră (fost prefect și secretar de stat la MAI – n.red.), cu Mircea Toader și cu alți colegi, încă din 2005. Vă mulțumesc tuturor că ați reușit să puneți pe picioare această puternică organizație“, a spus Blaga. În 2005, Vasile Blaga, pe atunci ministru al Administrației și Internelor a petrecut o lungă perioadă la Galați pentru gestionarea crizei inudațiilor.   

ÎMPREUNĂ

La Primăria Țepu, „rotația“ familiei Țuchel

Când vine vorba de lista candidaților PNL sunt și perso­naje și situații discutabile. Un caz este candidatura pentru Primăria comunei Țepu. În perioada 2004-2012, primar a fost Daniel Gerhardt Țuchel, în prezent primar la Tecuci. În 2012, când Țuchel a candidat la Tecuci, soția sa a candidat pe lista USL și a devenit primar la Țepu. Acum, candidatul PNL la Primăria Țepu este Marian Țuchel, fratele lui Daniel Gerhardt Țuchel, în prezent administrator public în primăria condusă de cumnata sa.

 

 

Comentarii

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design