21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTechIohannis: Nu credem că vor fi cazuri multe de traseism politic

Iohannis: Nu credem că vor fi cazuri multe de traseism politic

Președintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, vineri, la Slatina, că nu crede că vor fi multe cazuri de traseism politic și că până acum președinții de filiale nu i-au semnalat cazuri de primari care să-și fi anunțat intenția de a pleca din partid, relatează Agerpres.

"Suntem indignați că Guvernul a îndrăznit să dea o astfel de ordonanță, suntem dezamăgiți și, totuși, putem să spunem că noi credem în aleșii noștri. Nu credem că vor fi cazuri multe de acest tip de traseism politic. Nu putem acum, sigur că avem 1.500 de primari, să spunem că niciunul nu va pleca vreodată, dar cazurile vor fi izolate. Dar ca să vă spun drept, niciunul dintre președinții de filiale nu a venit să îmi spună că există un primar care deja și-a anunțat intenția să plece. Avem toată speranța ca această ordonanță să nu producă efectul scontat de PSD, care PSD, de altfel, prin această ordonanță, ca și prin ordonanța 45 pe care am atacat-o în instanță, nu dorește decât să creeze avantaje nete pentru propriul candidat", a declarat Iohannis.

Liderul PNL a subliniat că PNL și PDL nu vor primi aleși locali de la alte partide, demonstrând în acest fel că dezavuează traseismul politic. "Vă spun că nu ne ajută și fiindcă nu vrem să ajute. Am luat împreună, în ACL, decizia: pur și simplu nu vom primi primari și consilieri care vor să migreze de la oricare partid la noi, fiindcă noi dezavuăm de principiu un astfel de traseism. Deci noi cert nu vom câștiga nimic de aici, cum cred că nici PSD nu va câștiga nimic de aici. Partea proastă este că vom pierde cu toții din această figură fiindcă se încalcă principiile democrației", a mai declarat Iohannis.

Guvernul a aprobat, joi, o ordonanță de urgență care le permite aleșilor locali să opteze, în termen de 45 de zile de la intrarea în vigoare a actului normativ, pentru partidul din care doresc să facă parte, fără a-și pierde funcțiile obținute în alegeri.

Copreședinții Alianței Creștin Liberale (ACL) PNL—PDL, Klaus Iohannis și Vasile Blaga, au participat vineri, la Slatina, la Delegația Permanentă reunită a ACL PNL-PDL Olt. La eveniment au fost prezenți și Ludovic Orban, Mihai Voicu, Cezar Preda, Teodor Atanasiu, Cristian Bușoi, Marian Jean Marinescu, Gigel Știrbu, precum și aleșii locali din județul Olt ai celor două partide, militanți, membri ai birourilor politice locale.

Cele mai citite

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...
Ultima oră
Pe aceeași temă