13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTechKelemen Hunor, UDMR: "Nici noi nu știm ce vrea să facă Guvernul"

Kelemen Hunor, UDMR: “Nici noi nu știm ce vrea să facă Guvernul”

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că Guvernul ar trebui să dea mai multe explicații cu privire la reforma fiscală pe care a inițiat-o, pentru a clarifica lucrurile care au generat nemulțumire în ultima perioadă, transmite Agerpres.

Șeful UDMR consideră că Guvernul are nevoie de mai multe explicații, fiindcă oamenii înțeleg extrem de greu de ce trebuie. "Nici eu nu știu, nici eu nu înțele, de ce trebuie de la angajator la angajat să transferi o parte din contribuțiile sociale. Nu înțeleg care va fi strategia pentru autoritățile locale dacă reduci de la 16 la 10% impozitul pe venit", a declarat Hunor.

Președintele UDMR s-a declarat de acord cu această reducere și cu păstrarea cotei unice, dar consideră că trebuie să fim extrem de clari, fiindcă prin această mișcare autoritățile locale pierd o grămadă de bani. "Va fi o gaură în bugetul autorităților locale, ceea ce nu e bine și trebuie ridicată cota care rămâne la autoritățile locale.

Kelemen Hunor susține că, cel puțin în moemntul de față ne confruntăm cu o întrebare arzătoare: "Cine va da banii, fiindcă dacă acest lucru înseamnă o centralizare fiscală mascată, nu e bine".

"Și Guvernul trebuie să explice în primul rând cetățenilor, în al doilea rând autorităților locale, primarilor, aleșilor locali ce se va întâmpla cu bugetele lor, fiindcă în acest moment nu există o astfel de explicație. Și sunt multe, multe alte întrebări la care trebuie să răspundă Guvernul și dacă nu există răspunsuri, atunci, desigur, oamenii rămân nelămuriți, nedumeriți, protestează, spun lucruri adevărate sau mai puțin adevărate, dar nu este treaba lor să ghicească ce vrea să facă Guvernul", a declarat șeful UDMR.

Cele mai citite

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă