15.7 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăTechGruparea Dragnea racolează parlamentari de la opoziție. Deputatul Octavian Goga a trecut...

Gruparea Dragnea racolează parlamentari de la opoziție. Deputatul Octavian Goga a trecut de la PMP la PSD. Președintele executiv al PMP, Eugen Tomac, a făcut plângere penală contra lui Goga

UPDATE 18,25: Eugen Tomac, președintele executiv al PMP, susține că PSD i-a promis deputatului Octavian Goga "un loc de muncă bine plătit pentru soția acestuia", informează Agerpres.

"Există mai multe elemente pe care domnia sa mi le-a mărturisit și mie, și altor colegi din cadrul PMP. Toate aceste elemente pe care domnia sa ni le-a spus, ca să-și justifice plecarea, constitue elemente extrem de grave care intră la foloase necuvenite. Din aceste rațiuni am luat hotărârea să depunem o plângere penală. Este inadmisibil ca un parlamentar să plece dintr-un partid în altul, tocmai pentru că se folosesc asemenea practici ticăloase. E vorba despre poziția unui partid. Domnia sa a intrat în Parlament prin redistribuire, ar trebui să aibă o minimă decență față de ce a putut să-i ofere PMP. Dacă PSD i-a promis lucrurile pe care ni le-a spus și nouă, este grav. (…) Motivația a fost că i s-a promis soției domniei sale un loc de muncă bine plătit. Este o chestiune care nu mai are nimic cu politica. Este o formă de trafic de influență și primire de foloase necuvenite", a detaliat Eugen Tomac.


UPDATE 17,30: Preşedintele executiv al PMP, Eugen Tomac, a anunţat duminică faptul că a depus o plângere penală împotriva deputatului Octavian Goga.

Declarația lui Tomac apare după ce Goga a demisionat duminică din grupul Mişcării Populare pentru a intra în cel al PSD.

Tomac susține că a depus plângere penală întrucât are informaţii că Goga a primit foloase necuvenite.

”Astăzi am formulat o plângere penală cu date exacte, deoarece am informaţii concrete cu privire la faptul că deputatul Octavian Goga, ales deputat de Covasna, a primit foloase necuvenite pentru a trece la PSD”, a anunțat Eugen Tomac pe Facebook.


Deputatul PMP de Covasna Octavian Goga şi-a depus duminică demisia din PMP, el anunţând conducerea Camerei Deputaţilor că va activa, pe viitor, în cadru grupului parlamentar al PSD.

Demisia lui Goga a figurat pe ordinea de zi a Biroului permanent al Camerei Deputaţilor, reunit duminică în vederea stabilirii programului privind depunereaşi citirea moţiunii de cenzură a PSD. Conducerea Camerei Deputaţilor a luat act de demisia lui Goga.

Demisia lui Goga survine în contextul în care PSD a depus o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu şi desfăşoară negocieri politice pentru a securiza voturile propriilor parlamentari şi pentru a atrage şi alte voturi care să asigure adoptarea moţiunii.

Dezertarea lui Octavian Goga survine la doar câteva ore după ce președintele PMP, Traian Băsescu, a scris pe Facebook că PSD este inapt să guverneze și trebuie trimis în opoziție.

CITEȘTE  și Traian Băsescu: „PSD, un partid inapt pentru guvernare!”. Fostul șef al statului îi toacă mărunt pe Liviu Dragnea, Victor Ponta și Sorin Grindeanu

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

PSG și Borussia Dortmund s-au calificat în semifinalele Ligii Campionilor

Paris Saint-Germain s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe FC Barcelona cu scorul de 4-1 (1-1), marţi seara,...

Rishi Sunak își dorește ca Benjamin Netanyahu să aibă „ sânge rece” după atacul Iranului de sâmbătă

Premierul britanic, Rishi Sunak, l-a chemat marţi pe omologul său israelian, Benjamin Netanyahu, să dea dovadă de "sânge-rece" după atacul Iranului împotriva Israelului din...

SUA va ajuta prudent Ucraina și Israelul

Noile proiecte de ajutor american pentru Ucraina şi Israel, anunţate luni de şeful republican al Camerei Reprezentanţilor, vor fi utile celor două ţări, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă