7.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăTechGorghiu: Guvernul Ponta a atras România într-o spirală a populismului

Gorghiu: Guvernul Ponta a atras România într-o spirală a populismului

Co-președinta PNL, Alina Gorghiu, a criticat decizia Guvernului Ponta de a crește salariile medicilor și a explicat că s-a ajuns în situația în care mai multe categorii de bugetari cer măriri salariale, pe care România nu le poate susține din punct de vedere economic. 

Citește și: Salariile medicilor CRESC cu 25% de la 1 OCTOMBRIE. Care este IMPACTUL BUGETAR

Astfel, Alina Gorghiu a precizat că Guvernul Ponta a atras România într-o spirală a populismului. 

”Guvernul Ponta a atras România într-o spirală a populismului. Totul a plecat de la proiectul legii salarizării bugetarilor, care a dat milioanelor de români care lucrează la stat iluzia unor creșteri salariale majore, într-un timp scurt. Victor Ponta e un premier lipsit de credibilitate, care își dorește cu orice preț să rămână la putere. Încearcă să cumpere bunăvoința oamenilor și a declanșat un val de revendicări sociale, care a început cu medicii și se pare că va continua cu profesorii și cu polițiștii. Cu siguranță lucrurile nu se vor opri aici.  Chiar dacă revendicările diverselor categorii de bugetari sunt absolut legitime, este clar că ele nu pot fi îndeplinite simultan, fără a compromite stabilitatea financiar-bugetară a țării”, arătat Gorghiu într-un comunicat. 

Mai mult, Alina Gorghiu a precizat că formațiunea pe care o conduce este de părere că Guvernul actual nu poate gestiona ”valul de neumlțumiri sociale” și precizează că invitația partidului la dialog este acum și ”mai necesară”. 

Totodată, Gorghiu a precizat că Ponta se răzbună acum deoarece PSD a fost înfrânt la alegerile de anul trecut. 

Citește și: Reacția TRANȘANTĂ a medicilor, după propunerea lui Ponta de a reglementa șpaga

”Victor Ponta nu vrea să aștepte rezultatul consultărilor pe care PNL le-a cerut pe tema salarizării, pentru că nu mai e președinte de partid. Ponta vrea să secătuiască bugetul României pentru ca niciun partid, nici măcar PSD să nu mai poată guverna în liniște socială. E răzbunarea lui față de înfrângerea din PSD și față de înfrângerea din alegerile de anul trecut .Repet: profesorii, medicii și alte categorii profesionale au motive întemeiate să ceară creșteri salariale, dar acest lucru trebuie făcut coerent și cu responsabilitate. Trebuie să stabilim ritmul și etapizarea creșterilor salariale din sectorul bugetar”, a subliniat Gorghiu. 

Gorghiu a lăudat solidaritatea de care au dat dovadă medicii și a criticat Guvernul PSD pentru a că a așteptat în ultimul moment să ia atitudine. 

”În ceea ce privește situația medicilor, Guvernul PSD a reacționat în ultima clipă în fața unei acțiuni fără precedent a acestora. Personalul medical a dat dovadă de o solidaritate de breaslă extraordinară în protestul său. Este de neînțeles, însă, de ce un Guvern care își laudă neîncetat performanțele economice a ignorat situația medicilor până când lucrurile au ajuns într-un punct critic”, a spus Gorghiu.

Guvernul a anunțat astăzi că de la 1 octombrie salariile medicilor vor fi mărite cu 25 %. În urma anunțului, atât profesorii cât și polițiștii au cerut măriri salariale. 

Cele mai citite

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...
Ultima oră
Pe aceeași temă