13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăTechGheorghe Falcă susține că PNL nu va face o propunere de premier,...

Gheorghe Falcă susține că PNL nu va face o propunere de premier, miercuri, la Palatul Cotroceni

Șeful campaniei PNL la alegerile parlamentare, Gheorghe Falcă, susține că liberalilor le va fi foarte dificil să facă o propunere de premier, miercuri.

Într-un interviu acordat RFI, Gheorghe Falcă a afirmat că va fi foarte dificil să fie realizată o coaliție de centru-dreapta. „Nu, ne va fi foarte greu să facem o propunere de premier, pentru că acea propunere ar trebui să fi generat deja o majoritate (…).Eu cred că după declaraţia domnului Tăriceanu va fi foarte greu să realizezi o coaliţie de centru-dreapta, dar pentru noi, ca partid, direcţia pe care trebuie s-o avem este în a realiza o opoziţie normală în societatea românească. Până la urmă, democraţia este realizată din oameni care au o majoritate şi gestionează administrativ ţara şi legislativ şi o minoritate, care se poate pregăti pentru a deveni majoritară la alte alegeri”, a spus el.

Totodată, șeful de campanie al PNL a precizat că nu a existat o discuție recentă cu președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu. Întrebat dacă PNL i-a propus acestuia postul de preşedinte al formaţiunii, în cazul în care s-ar alătura unei coaliţii de centru-dreapta, Gheorghe Falcă a răspuns: „Din ce ştiu eu, nu a existat o discuţie directă cu domnul Tăriceanu, în schimb, atunci când am ieşit de la consultări, prin vocea preşedintelui partidului, doamna Raluca Turcan, am propus realizarea unei coaliţii de centru-dreapta”.

Realizarea unei coaliţii de centru-dreapta va fi dificilă, declară laRFI şeful campaniei PNL la alegerile parlamentare, Gheorghe Falcă. El spune pe de altă parte că liberalii nu-i vor propune lui Dacian Cioloş funcţia de preşedinte al formaţiunii.

Întrebat dacă liberalii îi vor propune premierului Dacian Cioloș funcția de preșdinte al PNL, el a răsuns că „nu este o variantă de lucru”.

„Nu, dar nu este o variantă de lucru, pentru că domnul Dacian Cioloş nu şi-a dorit o astfel de variantă, de a veni în PNL. Noi i-am oferit domnului Cioloş această variantă de a intra în PNL şi evident de a defila în echipă la alegerile acestea. Nu a fost aşa, dânsul a vrut să rămână la distanţă de campania electorală, a spus că a avut o promisiune cetăţenilor de a nu fi activ în campania electorală şi dânsul şi-a ţinut această promisiune”, a mai explicat Gheorghe Falcă.

Cele mai citite

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...

Europa Conference League în faza semifinalelor: Care sunt favoritele

Aston Villa, Fiorentina, Olympiacos și Brugges sunt echipele rămase în cursa pentru cucerirea trofeului UEFA Europa Conference League în acest sezon. Prima manșă a semifinalelor va avea...

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...
Ultima oră
Pe aceeași temă