15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăTechGabriela Firea a discutat cu parlamentarii PSD care nu au votat moțiunea...

Gabriela Firea a discutat cu parlamentarii PSD care nu au votat moțiunea împotriva Guvernului Grindeanu: Li s-a garantat că vor primi posturi în ministere. Mi-au spus că vor vota noul Executiv

Primarul Capitalei și vicepreședintele PSD, Gabriela Firea, a declarat, sâmbătă, la România TV, că a discutat cu mai mulți parlamentari social-democrați care nu au votat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu. Totodată, ea a precizat că a primit asigurări că ei vor vota un viitor Executiv propus de PSD-ALDE.

„Regret ce s-a întâmplat. PSD a ieşit mai întărit, am arătat unitatea partidului. Veţi vedea că la votul pentru noul guvern vor fi mai multe voturi pentru decât au fost la moţiune. Eu însămi am vorbit cu mai mulţi colegi, nu le dau numele, care nu au votat la moţiune. Mi-au spus că li s-a garantat că moţiunea nu trece şi că vor primi posturi în ministere. Am vorbit cu ei şi au garantat că vor vota noul guvern", a spus Gabriela Firea, la România TV.

Totodată, primarul Capitalei a făcut şi un portret robot al viitorul premier. În opinia Gabriele Firea, acesta trebuie să fie capabil să coordoneze echipe, calitate pe care susține că premierul Sorin Grindeanu nu ar fi avut-o.



 

 Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu „România nu poate fi confiscată. Apărăm democrația și votul românilor" a fost adoptată miercuri în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului. Au votat „pentru" 241 de parlamentari și 10 au fost „împotrivă".

Conflictul politic a izbucnit miercurea trecută, după ce PSD i-a retras sprijinul politic premierului Sorin Grindeanu. Joi, CEx a decis și excluderea lui Grindeanu din PSD, însă premierul a anunțat că va demisiona doar dacă o face și șeful PSD. Vineri, Sorin Grindeanu l-a desemnat pe Victor Ponta ca secretar general al Guvernului. Majoritatea miniștrilor PSD și-au anunțat demisia. În weekend, coaliția de Guvernare a depus o moțiune de cenzură împotriva Executivului Grindeanu, urmând ca miercuri să fie votată.

Astfel, ședința de miercuri a Parlamentului a debutat cu o nouă lectură a textului moţiunii de cenzură, numită „România nu poate fi confiscată! Apărăm democraţia şi votul românilor”.



În moţiune se menţionează că, la cinci luni de la instalarea Guvernului, coaliţia de guvernare a făcut o evaluare a activităţii Executivului, în urma căreia a decis să retragă sprijinul politic acordat Cabintelui. Decizia a dus la demisia a 25 din cei 27 de membri ai Cabinetului, care au înţeles „corect reponsabilitatea politică ce le revine în cadrul unei democraţii constituţionale”. Documentul vorbeşte în continuare de „Guvernul Ponta-Jianu-Grindeanu”, pe care îi acuză de dispreţ faţă de regulile democratice ale funcţionării instituţiilor.

Totodată, în cele patru pagini ale moțiunii, premierul Grindeanu este acuzat că și-a pierdut „busola bunului-simț” și că „este un act de responsabilitate politică pe care trebuie să-l facă Parlamentul României”.



 

Cele mai citite

Trafic blocat pe DN 6, în Bragadiru. Un motociclist a accidentat mortal un pieton

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, joi seara, pe DN 6, în localitatea Bragadiru din judeţul Ilfov, un motociclist a accidentat mortal un...

Welkins: Excelență în siguranță și inovație pentru clădiri

În lumea modernă, unde siguranța, accesibilitatea și iluminarea sunt priorități esențiale, compania Welkins Fire Protection Solutions SRL se remarcă ca un lider în furnizarea...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...
Ultima oră
Pe aceeași temă