13.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăTechFOTO: Vicepreședintele ALDE, atitudine revoltătoare la adresa oamenilor care au participat la...

FOTO: Vicepreședintele ALDE, atitudine revoltătoare la adresa oamenilor care au participat la protestele împotriva Legii grațierii: Manifestaţie nazistă, nişte cretini. Animalelor, mi-e scârbă!

 

Vicepreşedintele ALDE Cătălin Beciu a calificat persoanele care au participat, miercuri seara, la protestele împotriva proiectului grațierii drept „animale care îi provoacă scârbă”. Într-o serie de mesaje postate pe pagina sa de Facebook, el a descris protestul ca fiind „o manifestație nazistă” și a lansat numeroase injurii la adresa celor care l-au criticat pentru atitudinea sa.

„Ieri a avut loc prima manifestaţie nazistă, din ultimii şaptezeci de ani, în România. Au iesit nişte cretini care vor tortură în locul privării de libertate şi lagăre de exterminare în locul închisorii. Mai vor şi încălcarea Constituţiei, care garantează dreptul la demnitate şi la tratament uman. Animalelor, mi-e scârbă de voi. De toţi ăia care aţi fost pe stradă, aseară. Atât de scârbă încât aş ieşi împotriva voastră, tot acolo, în stradă. Doar că vreau să fiu sigur că pot să respect Constituţia, care vă garantează dreptul la viaţă…Astăzi, nu sunt sigur. Fac spume când văd nazişti. Multe spume. Jos Koveşi, Iohannis, Mungiu Micţiunedi si, în general, jos cretinii şi naziştii! Editez: A, ştiu că limbajul nu-i politic. Şi? Sunt om de afaceri”, a scris Cătălin Beciu, pe Facebook.

Într-un alt mesaj, el a afirmat că „România are lagăre de exterminare, în loc de închisori. România torturează deţinuţii, aşa cum aflăm zilele astea, deşi oamenii ăia trebuie să fie doar privaţi de libertate. România nu respectă Constituţia, această lege fundamentală garantând tuturor dreptul la viaţă şi la demnitate. Orice manifestant împotriva unei legi a amnistiei, având în vedere că cele de mai sus sunt adevărate, încurajează tortura şi lagărele. Asta, în literatura de specialitate, are legătură cu nazismul”.

Într-o altă postare, vicepreședintele ALDE scrie: „Nazişti din toate țările, uniți-vă! Nu contează că nu sunt penal, nu contează că n-am candidat în viața mea la vreo poziție în Parlament. Cine mai crede că n-am avut dreptate? Presimt că vă mai pot livra vreo câteva. Răbdare…Mai are cineva loc suplimentar în frigider? Al meu e plin ochi…”.

Cătălin Beciu a postat și o serie de capturi în care mai multe persoane îl criticau pentru afirmațiile sale dure. El le-a răspuns acestora, cel mai frecvent în termeni jignitori, calficându-i drept „cretini”.

Narcis Cătălin Beciu a fost secretar de stat la Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri în Cabinetul Ponta. El este din Ploieşti, a fost exclus din PDL în 2008 şi ar fi un apropiat al lui Călin Popescu Tăriceanu, potrivit presei locale.

Peste 3.000 de persoane au participat, miercuri seara, în Capitală, la un protest împotriva OUG privind grațierea. Manifestații similare au avut loc și joi seara, în mai multe orașe. Totodată, un nou protest este anunțat pentru duminică.


Citiți mai multe detalii aici: Sute de persoane au protestat, joi seara, față de OUG privind grațierea. Oamenii au scandat: „Fără amnistie, la pușcărie!”


Mii de persoane au protestat miercuri, în mai multe orașe din țară, față de ordonanțele grațierii și amnistiei. Oamenii au scandat la Guvern: „La închisoare, nu la guvernare!”


Un nou protest împotriva legii grațierii, duminică. Se anunță manifestații în București și în opt orașe din țară, precum și în străinătate

 

Cele mai citite

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...

Ce negoț ascund sondajele paralele din București?

Să fie oare Cristian Popescu Piedone doar iepurele lui Dom’ Profesor? În clar obscurul mediatic, strategia de atac a stăpânului antenelor devine tot mai...

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...
Ultima oră
Pe aceeași temă