15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăTechFostul copreședinte ALDE Sector 1, Răzvan Mitu, a anunțat că a demisionat...

Fostul copreședinte ALDE Sector 1, Răzvan Mitu, a anunțat că a demisionat din partid din cauza lui Călin Popescu Tăriceanu

Fostul copreședinte ALDE Sector 1, Răzvan Mitu și-a anunțat demisia din partid ca urmare a "acțiunilor întreprinse de președintele Călin Popescu-Tăriceanu", potrivit unui comunicat de presă remis redacției RL.

"Am decis să demisionez din ALDE, pentru că acest partid, după întâmplările din ultimele două luni, și-a pierdut în mod definitiv busola. Viziunea mea politică se desparte în mod categoric de cea a echipei de conducere a ALDE, care promovează populismul, în locul unei politici liberale autentice. Mă alătur lui Daniel Constantin și voi milita pentru principiile în care cred, pentru a veni în sprijinul oamenilor de afaceri cu idei și propuneri care să genereze mai multă încredere și predictibilitate în economie", a afirmat Răzvan Mitu, potrivit unui comunicat.

Conform sursei citate, Cristian Cosmin, fost secretar de stat în Ministerul Muncii și Justiției Sociale și fost vicepreședinte al filialei Sector 1, a declarat că "ALDE, așa cum este condus de echipa Tăriceanu — Chițoiu, nu poate formula o politică economică și socială coerentă cu beneficii nici pentru mediul de afaceri, generator de progres economic, nici pentru societate în ansamblul ei".

"Mi-am pierdut încrederea în special în Călin Popescu-Tăriceanu care a demonstrat că nu poate avea o viziune care să depășească interesele personale sau de grup. Liberalismul adevărat, preocuparea pentru soarta societății și a mediului de afaceri autohton, a fost înlocuit de populism", a spus Cristian Cosmin, citat în comunicat.

Potrivit comunicatului, demisionarii "nu și-au pierdut încrederea că în România se poate realiza un proiect politic care să reprezinte cu adevărat interesele cetățenilor, mai presus de orice interes personal al anumitor oameni, iar această nouă formațiune politică se poate contura în jurul lui Daniel Constantin".

Cele mai citite

FOTO. Cort al AUR, demolat în Sectorul 3! Mihai Enache acuză: „Coaliția terorii PSD-PNL continuă abuzurile la adresa noastră”

Mihai Enache, candidatul partidului AUR la Primăria Capitalei, acuză Primăria Sectorului 3, condusă de către social-democratul Robert Negoiţă, că a demolat și confiscat un...

Comisia Europeană a simplificat regulile în vamă pentru mărfurile de import, analiză Ey

Prețul efectiv plătit sau de plătit pentru mărfurile de import (valoarea de tranzacție) este unul din elementele de taxare care poate genera probleme complexe...

CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. Pentru a marca acest moment aniversar, anul acesta va fi utilizat un nou...
Ultima oră
Pe aceeași temă