8.1 C
București
duminică, 17 martie 2024
AcasăTechFirea, despre declarațiile lui Tudose: Nu este o abordare onestă ca un...

Firea, despre declarațiile lui Tudose: Nu este o abordare onestă ca un coleg să anunțe la televizor ce intenționează să facă

Vicepreședintele PSD Gabriela Firea, primar al Capitalei, susține că nu este o abordare corectă ca atunci când un membru PSD are ceva de spus să o facă la televizor, și nu în interiorul partidului, informează joi Agerpres.

"Refuz să răspund unor speculații", a spus Gabriela Firea, joi, la sediul central al PSD, întrebată cum comentează eventualitatea unei demisii a premierului.

"Suntem într-un punct critic, cred că nu este corect și nu este o abordare onestă ca unul dintre colegii noștri să anunțe la televizor ceea ce intenționează să facă. Vorbesc acum despre niște principii, nu despre votul meu în CExN. Mi-aș dori din partea noastră, a tuturor mai multă responsabilitate, o concentrare mult mai adecvată față de nevoile românilor și toate aceste nemulțumiri, posibile frustrări trebuie să fie întâi anunțate în forurile de conducere, și nu în spațiul public pentru că până la urmă nu fac altceva decât să întărească poziția, să dea apă la moară criticilor noștri și să slăbească partidul ceea ce noi nu ne dorim. Pentru că am ajuns la guvernare cu un program foarte bun, pe care românii doresc să-și vadă pus în aplicare. Cum am putea noi să ne ocupăm de programul de guvernare, dacă suntem mai atenți la sondajele de opinie și la alte aspecte pe care eu le consider derizorii?", a continuat edilul Capitalei.

Întrebată dacă remanierea e dreptul premierului, Gabriela Firea a spus: "În tot ceea ce ține de activitatea Parlamentului, Guvernului și a celorlalte structuri administrative, conducătorul respectivei entități cu siguranță are un punct de vedere, dar atunci când este vorba despre funcții care sunt obținute cu susținerea partidului care a câștigat alegerile, este foarte importantă opinia partidului, oricât de mult am crede noi că am ajuns în acele posturi doar datorită charismei personale sau a calităților pe care le-am dobândit între timp".

Potrivit acestuia, PSD a câștigat alegerile și este normal să continue guvernarea.

"Cred că toate acțiunile noastre trebuie să fie îndreptate către români. Să nu uităm că cetățenii acestei țări au mare încredere în noi și ne-au votat, ne-au ales pentru a munci atât în administrația publică locală, cât și centrală. Orice coleg care are o nemulțumire sau o supărare cred că trebuie să o afirme întâi în cadrul forurilor de conducere ale partidului, și nu la emisiuni televizate. Și eu am nemulțumiri și le-am spus de fiecare dată în forurile statutare și nu m-am dus la emisiuni să spun ce am de afirmat și ce trebuie să fie reglat și corectat în interiorul partidului", a adăugat Gabriela Firea.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă