Europarlamentarul PSD Sorin Moisă, considerat un candidat pentru postul de premier, cere retragerea ordonanțelor

de Andrei Mărgăritescu , 03 februarie 2017 - stire actualizata la ora 19:15, 03 februarie 2017
Europarlamentarul PSD Sorin Moisă, considerat un candidat pentru postul de premier, cere retragerea ordonanțelor

„ Vine un moment când tăcerea devine vinovată. Speram să pot amâna un mesaj pe această temă până pe 15 februarie, când Parlamentul European va vota tratatul commercial UE-Canada, «copilul» pe care l-am crescut în Grupul S&D și probabil, din păcate, singurul proiect strategic major în relațiile transatlantice pentru o bună bucată de vreme. Dar e clar că am ajuns într-un moment de tensiune insuportabilă, și mă voi exprimă, indiferent de consecințe”, a scris vineri europarlamentarul PSD Sorin Moisă. 

Numele său a apărut, după alegerile din decembrie, pe lista scurtă a celor care ar fi putut prelua postul de premier al României din partea Partidului Social Democrat. „ Susțin cererea protestatarilor de a fi retrasă Ordonanța de Urgență nr. 13/2017 privind modificarea Codului Penal și a Codului de Procedura Penală. Este nu numai o cerere legitimă, dar cred că este și cea mai înțeleaptă cale de ieșire din criză în care ne găsim, de a reclădi o minimă încredere, atât de necesară la început de guvernare, precum și de a găsi în cele din urmă un compromis, în măsură în care sunt lucruri importante de rezolvat. Locul unei astfel de dezbateri, privind reguli esențiale ale societății, este în Parlamentului României, ales democratic, cu implicarea calmă și răbdătoare a tuturor actorilor care doresc să participe la dezbatere”, a continuat Sorin Moisă, pe pagina sa de Facebook. 

Mai mult, europarlamentarul a afirmat că într-o democrație normală, a avea puterea legală de a face un lucru nu înseamnă că acel lucru este musai bun sau pe deplin legitim. Majoritățile se câștigă o dată la patru ani, a menționat politicianul, dar comunicarea cu societatea, căutarea consensului și legitimității, mai ales în chestiuni esențiale, sunt permanente. Gesturile bruște provoacă angoasă, îndoială și respingere, erodează încrederea minimală necesară funcționării unei societăți, a susținut europarlamentarul PSD. „Din păcate, suntem într-o criză care devine tot mai profundă cu fiecare zi ce trece din cele zece, și riscăm în curând să trecem de un punct în care interese fundamentale ale României vor fi afectate. Tot din păcate, România nu are mediatori în care toată lumea să aibă încredere, sau care să mai îndrăznească să se pronunțe dată fiind acutizarea conflictului. Tot din păcate, suntem pătimași și tindem prea puțin să ascultăm cu adevărat și partea cealaltă. Tot din păcate, uneori lăsăm cauze absolut legitime să ascundă interese personale sau politice partizane, și ne lăsăm purtați de vălul emoțional al unor false polarități: unii văd peste tot «tâlhari», alții «securiști». N-avem nevoie nici de unii, nici de ceilalți la manetele Justiției, și cred/sper că această paradigma sufocantă nu există. În trecut, în numele justiției, am susținut oameni despre care acum descoperim că au făcut sau tolerat multă injustiție. 


 

Dacă Ordonanța 13 este retrasă, mă ofer să găsesc în lumea largă și civilizată câțiva penaliști cu reputație impecabilă, profesori la mari universități, care să fie mediatori și garanți morali și intelectuali în dezbaterea ce va urmă în Parlamentul României. Nu pentru că străinii sunt mai buni, ci pentru că noi între noi nu avem încredere, și de multe ori nu acceptăm nici măcar fărâmele de adevăr ale părții celelalte. Avem, de altfel, juriști consacrați în societatea civilă din România care reușesc să se ridice deasupra partizanatului și ar putea la fel de bine face parte din acest exercițiu de mediere”, a scris europarlamentarul PSD. 

Acesta a precizat că speră că va auzi în curând vestea bună a retragerii Ordonanței și transformării ei într-o lege care să fie dezbătută atât cât va fi nevoie, până când un consens național va fi găsit în Parlamentul României. 

Comentarii

 • Franjo Glavina

  04 februarie 2017 13:29

  Sorin demisioneaza din PSD - Partidul Secaturilor Delapidatoare!

  raspunde comentariului
 • Franjo Glavina

  04 februarie 2017 13:25

  Sorin TE IUBIM! Lupta alaturi de noi STRADA impotriva asasinilor ROMANIEI!

  raspunde comentariului
 • Franjo Glavina

  04 februarie 2017 13:19

  Sorin MOISA construiti un Partid Social Democrat PROOCCIDENTAL lipsit de legaturi cu Rusia!Strange in jurul tau pe toti cei care sunt atasati valorilor social-democrate occidentale! Cere scoaterea in afara legii a EXCREMENTELOR PSD!Toti cei care defectati din PSD veti fi EROI! Asa sa va ajute Dumnezeu! OAMENI CU VALORI ADEVARAT SOCIAL DEMOCRATE PARASITI CORABIA PSD!PSD va fi curand scos in afara legii, iar cei care au vrut sa abata ROMANIA de la drumul OCCIDENTAL VOR FI JUDECATI SI VOR PUTREZI IN INCHISORI!OAMENI CE CREDETI IN VALORILE SOCIAL DEMOCRATE PARASITI PSD!PSD CORABIA CARE SE SCUFUNDA!

  raspunde comentariului
 • Bircea madea

  04 februarie 2017 10:59

  Domnule ,pleacă mai repede de linga infractorii aia ,O să tragă multi după ei la mititica.

  raspunde comentariului
 • GORBACIOV

  03 februarie 2017 21:36

  Sorine, eu stiu ca atunci cand BORDELUL NU MAI MERGE SE SCHIMBA CURVELE NU SE SCHIMBA INTRE ELE PE ALTE SCAUNE! Tu, daca esti baiat destept ce cauti in PSD? Iar daca ramai in PSD, imi opare rau dar nu ai onaore poti fi destept cat vrei. Pleaca cat nu-ti manjesti onaoare din aceasta adunatura de sacali PSD= PARTIDUL SECATURILOR DELAPIDATOARE !!!!!!!!! Internauti, scritzi-le in toate comentariile aceasta lozinca geniala pe care am gasit-o la un confrate. Aceasta este adevarata fata a psd= Hoti, pungasi, borfasi, lepre, vanzatori de tara, penali, criminali contra demnitatii romanilor si democartiei, dejectii din haznaua comunista! Veniti la demonstratie si nu plecati pana nu pleaca ei. DRACNEA LA PUSCARIE IMPREUNA CU AMICII LUI JEFUITORI SPERTARI HAHALERE DE DRUUL MARE IBRACATI CA DOMNI

  raspunde comentariului
  • Franjo Glavina

   04 februarie 2017 13:22

   Respect! Adevat ai grait ! Respectul meu! PSD PARTID DE GUNOAIE CONDUS DE LA MASKVA!

   raspunde comentariului
  • LEX

   04 februarie 2017 2:11

   jegurile astea PSD-PCR si copii lor nu niciun pic de onoare numai bate campii ! Asta a iesit la promo pus tot de ei ! Cine ***** se inscrie in PCR=PSD daca nu e copilul vreunui pcr-ist ?

   raspunde comentariului
 • Piligrin

  03 februarie 2017 20:13

  Oameni ca dl. Moisa trebuie sa conduca destinele romanilor,nu papagalii lui Dragnea.Respectele mele stimate domn!Spun acest lucru,nu numai pentru ca solicitati retragerea ordonantei,ci ,mai ales,pentru limbajul elevat,pentru profunzimea ideilor,pentru realismul pe care le etalati.

  raspunde comentariului
 • un roman

  03 februarie 2017 20:08

  era sala plenul plin, sau goala,mai goala, la interpelari.ATI PRIMIT VII APLAUZE, SI INDELUNGATE.

  raspunde comentariului
 • un roman

  03 februarie 2017 20:06

  mai rau ca ,la nebuni ,cu nebuni de la putere.

  raspunde comentariului
 • un roman

  03 februarie 2017 20:05

  ce-au zis Borfasi statului, Mafioti si Corupti statului, Ba da-i ***** , de fraieri, sclavi si prosti, din 90 incoace tot cistigam , tot noi ne tot luama Tara inapoi, Noi astia Sistemul Familile tentaculele Caracatiei de stat, La ultimele alegeri au vazut nu mai merge cu schema lui Stalin, teoria nu conteaza citi cum sio ptr cine, impartim ne luam noi Tara inapoi, adica si-o tot arunca trag de ea Serpariile.Au vazut ca nu mai ies nici pe ulei , zahar si roni romanii, si nu mai tine cu noi alesi, au primit-o in barba cu noi alesi poporului se vad procentajele ce democratie adica poporul trebuie sa tot fie prostul fraieri lor, aveti de ales, luati de aici, tot Sistemul Caracatita de stat. Nu scapi de ei, numai ei, Nu le-a ajung orele de furat, tilharit Tara si poporul 24 din 24 la astia cu Eu seara nu dorm, nici noaptea ai nostri, Ce rusine, ce nevredmalnicie, cita ticalosie,aroganta si tupeu.

  raspunde comentariului
 • Alta intrebare,

  03 februarie 2017 19:37
 • Vlad

  03 februarie 2017 19:35

  Sint si psd-disti care mai au COLONA VERTEBRALA ???? ? Credeam ca toti sint NEVETEBATI !!!!

  raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design