4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăTechEuroparlamentarul Cătălin Ivan: Lucrăm deja la un proiect politic pentru PSD, în...

Europarlamentarul Cătălin Ivan: Lucrăm deja la un proiect politic pentru PSD, în interior. Replica secretarului general adjunct, Codrin Ștefănescu: Nu discut cu oameni excluși din PSD. Florin Iordache: Nu știe ce se întâmplă în țară

UPDATE 18.20: Fostul ministru al Justiției, deputatul PSD Florin Iordache, l-a acuzat, vineri, pe europarlamentarul Cătălin Ivan că „nu știe ce se întâmplă în țară și în PSD".

„Cred că de atâta Bruxelles s-a rupt de România. Nu știe ce se întâmplă în țară și ce se întâmplă în PSD . El poate să facă orice dezbatere, dar nu văd pe nimeni în PSD care să plece la drum cu Ivan. Din câte știu eu, Ivan nu mai e membru PSD. Din afara partidului poți avea tot felul de idei năstrușnice", a declarat Florin Iordache, pentru Agerpres.


Europarlamentarul Cătălin Ivan a declarat că lucrează la un nou proiect politic pentru PSD, afirmând că „nu ai voie să critici, dacă nu pui măcar o soluţie în loc”, în contextul în care a dezaprobat modul „dictatorial” în care Liviu Dragnea conduce formațiunea politică, potrivit Mediafax. În replică, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a criticat dur, pe pagina sa de Facebook, afirmația europarlamentarului Ivan.

„Lucrăm deja la un nou proiect politic pentru PSD, în interiorul partidului. Cred că nu ai voie să critici dacă nu pui măcar o soluţie în loc. L-am tot criticat pe Liviu Dragnea pentru modul închis, autoritar spre dictatorial, în care conduce partidul, pentru lipsa de viziune şi de direcţie din ultimul timp”, a declarat europarlamentarul PSD Cătălin Ivan, pe Facebook.

Cătălin Ivan a afirmat că proiectul politic va fi prezentat public „foarte curând”, afirmând că este important să existe dezbatere internă în PSD nu despre cum unii să fie apăraţi ca să nu ajungă în faţa justiţiei, ci despre cum să arate un partid „curat de stânga”.

„Foarte curând vom prezenţa public propunerea noastră de proiect politic pentru colegii noştri, membri ai PSD. Vom analiza atunci câte din propunerile noastre vor fi bune şi câte nu. Important este să avem o dezbatere internă nu despre cum întărim puterea unei persoane în partid, în niciun caz despre cum să-i apărăm pe unii să nu ajungă în faţă instanţei sau cum să-i ajutăm să se îmbogăţească mai uşor din banii publici, ci despre cum trebuie să arate un partid de stânga curat, modern, european, credibil”, a spus social-democratul.

Parlamentarul Codrin Ștefănescu a criticat dur afirmațiile lui Cătălin Ivan, susținând că "nu are ce să vorbească cu membri excluși din partid", deși europarlamentarul susține, în continuare, că este membru al formațiunii social-democrate și că "Liviu Dragnea nu l-a câștigat la Loto".

„Toată România a înțeles, toată Europa a înțeles, planeta Terra a înțeles și sunt convins că întreaga galaxie a înțeles. Lucrurile sunt simple. Un partid politic, care a câștigat alegerile politice prin votul popular, cu un program, și-a făcut un guvern și a rugat un coleg să conducă acest guvern. Când programul n-a mers, partidul care a luat voturile a cerut guvernului să facă o remaniere. Primul ministru nu a vrut să plece și s-a baricadat în Guvern. (…) Am fost nevoiți să facem moțiune nu împotriva unui guvern, ci împotriva unui singur om. (…) Am numit un alt guvern, care funcționează bine. Trebuie să recuperăm în această vară tot ce n-au făcut cei din Guvernul Grindeanu. (…)

Eu nu pot să intru în dialog cu dl Ivan. Dvs puneți în dialog cu mine oameni, care nu mai sunt membri de partid. E ca și cum aș spune eu acum la dvs că vreau să reformez PNL. Își face cruce Orban. (…) Ce treabă mai au oamenii ăștia, care sunt excluși din partid cu PSD. Dacă dvs vreți să-i promovați, este treaba dvs.”, a reacționat Codrin Ștefănescu.

Europarlamentarul Cătălin Ivan, membru al PSD, îl critică pe șeful social-democraților, Liviu Dragnea, și condamnă "nebunia cu dușmani fantasmagorici", făcând referire la declarațiile lui Liviu Dragnea privitoare la George Soros și la "oamenii din instituții care sabotează programul de guvernare al PSD".

"Am fost suficient de mult timp comunicator al PSD, purtator de cuvant al campaniei din 2012 cand USL a castigat cel mai mare scor politic de la Revolutie pana astazi si apoi o buna perioada purtator de cuvant ca sa am habar cat de cat despre comunicarea publica. 

Totusi, in actuala calitate de simplu membru de partid, recunosc ca sunt total bulversat de ultima declaratie publica a lui Liviu Dragnea. 

Ii cer acestuia, in numele oricarui membru de partid sau simpatizant de buna credinta, sa ne spuna raspicat cu cine ne luptam, cine sunt oamenii din institutii care saboteaza programul de guvernare, ca veni vorba, care mai este programul de guvernare, ce vrea Soros de la noi, care sunt europarlamentarii care au zis rele de guvern, unde, cand si ce, si cum ii vom pedepsi, cine ii vrea raul Gabrielei Firea, ca sa facem scut viu in fata lor, ce institutii se sesizeaza si la ce acte se lucreaza si, in final, daca ne oprim la un moment dat din toata nebunia asta cu dusmani fantasmagorici, cu pericole inventate, cu oameni ticalosi care ne vor raul si realizam ca suntem la guvernare de jumatate de an, ca avem un program de guvernare care nu mai poate fi realizat in totalitate , ca sunt foarte multi oameni care au asteptari mari de la noi si ca, daca ne-am tine de treaba si am realiza in buna parte ce am promis, nici "dusmanii " nu ne-ar putea incurca, si nici noi nu am avea timp sa le dam atata importanta.

Pentru cei care cred ca sunt eu rau si am ceva cu Dragnea, pun mai jos trimitere catre declaratia acestuia. Astept parerile voastre. Poate ati inteles voi mai bine", a scris Ivan, pe Facebook.

 

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă