13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăTechDragnea, despre scandalul din DNA: Este o situație fără precedent. Nu văd...

Dragnea, despre scandalul din DNA: Este o situație fără precedent. Nu văd de ce Laura Codruța Kovesi ar mai refuza să se prezinte în fața comisiei de anchetare a alegerilor

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, în Parlament, că scandalul de la DNA reprezintă ”o situație fără precedent”, adăugând că șefa Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi, ar trebui să dea declarații în comisia care anchetează alegerile parlamentare din 2009. 

”Este o situație fără precedent, cu dezvăluiri din partea procurorilor, cu anchete interne, eu cred că în această fază trebuie să fim prudenți, dar atenți. N-am numit-o eu, deci nu stă în competența mea să fiu mulțumit sau nemulțumit. Cred că ministrul Justiției mulțumit sau nemulțumit va exprima un punct de vedere până la urmă. Poate este chiar mulțumit”, a declarat Liviu Dragnea. 



 

Șeful PSD a mai spus că ”doamna (procurorul-șef al DNA, n.red.) nu mai are motiv și nu văd de ce ar mai refuza să se prezinte în fața acestei comisii. Cred că este afectată încrederea nu neapărat în justiție, dar în sistemul judiciar în ansamblu. Este o stare destul de neplăcută, iar un sistem fără încredere nu funcționează foarte bine”. 



În luna iunie, postul România TV, care îi aparține fostului deputat Sebastan Ghiță, cercetat în mai multe dosare penale,  a difuzat o înregistrare în care șefa DNA le-ar fi spus procurorilor din subordine că îşi doreşte să "decapeze" instituţional dosarul cu casele şi să ajungă la premier. Ulterior, mai mulți procurori anticorupție au depus sesizări la Inspecția Judiciară, în care au susținut că ar fi primit citaţii în dosarul deschis ca urmare a apariţiei înregistrărilor, în care li se solicita efectuarea testului poligraf. 

Pentru doi dintre ei  – Mihaela Iorga Moraru și Doru Țuluș – Laura Codruța Kovesi ceruse Consiliului Superior al Magistraturii aviz pentru revocarea din funcție. pentru că ei nu mai îndeplinesc condiţia bunei reputaţii pentru a fi procurori în cadrul DNA, aşa cum rezultă din Codul Deontologic al judecătorilor şi procurorilor.

Marți, CSM a dat aviz favorabil cererii șefei DNA. 

Pe de altă parte, procurorul Doru Țuluș a acuzat-o pe Laura Codruța Kovesi că ”epurează pe motive subiective”, iar Mihaela Moraru a spus că există ”o tensiune” între ea și procurorul-șef, pentru că nu  ar fi dat curs ”anumitor solicitări". 

Cele mai citite

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă