10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăTechDragnea, despre reacţiile stârnite de Legea defăimării: Avem datoria elementară de...

Dragnea, despre reacţiile stârnite de Legea defăimării: Avem datoria elementară de a ne informa înainte să aruncăm cu piatra

Liderul PSD Liviu Dragnea a scris, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook, despre criticile care i s-au adus, din cauza proiectului de lege privind susţinerea toleranţei, supranumită “Legea defăimării”. Astfel, el a precizat că persoanele care l-au insultat au preluat “ca un ecou, informaţii false”.

“Nu-i treaba mea să cercetez cât a fost incitare, diversiune, manipulare și cât reacție sinceră. S-o facă alții. Mă încearcă însă o tristețe văzând că nimeni nu a avut răbdarea să citească noile modificări ale legii, și aproape toți cei care m-au insultat au facut-o preluând, ca un ecou, informații false cu privire la libertatea de exprimare”, a scris Liviu Drangea.

Mai mult, el a precizat că informaţiile au fost puse în circulaţie “partidele de dreapta și, spre surprinderea mea, chiar de canale media care au ignorat pur și simplu realitatea și au intrat în logica de campanie electorală”.

Citeşte şi: Dragnea și-a sters toate comentariile de pe Facebook la postarea despre Legea defăimării. Cum își explică gestul

Totodată, el a subliniat că în ciuda reacţiilor stârnite de proiectul de lege, “ceea ce contează este textul legii și valorile pe care le promovează”. Astfel, el le-a mulţumit susţinătorilor, cât şi celor care au apărat proiectul de lege, subliniind că “asemenea oameni, capabili să se ridice deasupra conflictelor de moment și a partizanatelor politice, sunt o sursă importantă de încredere”.

Le mulțumesc tuturor celor ce s-au exprimat, fiecare după cum a putut, în legătură cu această lege. E dovada ca libertatatea și demnitatea preocupă societatea românească într-o măsură sănătoasă. Societatea își măsoară, din când în când, limitele de expresie și de toleranță. Iar această lege ne ajută, la urma urmei, să devenim mai toleranți”, a mai transmis el.

Citeşte şi: Dragnea, noi precizări despre Legea defăimării: Liber la criticat politicieni

Totodată, Liviu Dragnea a atras atenţia că prejudecăţile politice “conduc inevitabil la răstălmăciri și la greșeli dureroase, afectându-i în final pe cetățeni. O altă lecție este datoria elementară de a ne informa înainte să aruncăm cu piatra”.

Proiectul de lege privind promovarea demnităţii umane şi toleranţei faţă de diferenţele de grup, are un amendament care vizează aplicarea unor sancţiuni contravenţionale pentru cei care discriminează persoane fizice între 1.000 şi 30.000 de lei, respectiv grupuri sociale între 2.000 lei şi 100.000 de lei. Raportul a fost adoptat cu majoritatea voturilor deputaţilor PSD, fără susţinerea UDMR şi PNL. Proiectul a fost adoptat de Senat, Camera Deputaţilor fiind for decizional în acest caz. 
 

 

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă