Dragnea, despre reacţiile stârnite de Legea defăimării: Avem datoria elementară de a ne informa înainte să aruncăm cu piatra

de Roxana Petre , 13 februarie 2016 - stire actualizata la ora 14:38, 13 februarie 2016

Liderul PSD Liviu Dragnea a scris, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook, despre criticile care i s-au adus, din cauza proiectului de lege privind susţinerea toleranţei, supranumită "Legea defăimării". Astfel, el a precizat că persoanele care l-au insultat au preluat "ca un ecou, informaţii false".

"Nu-i treaba mea să cercetez cât a fost incitare, diversiune, manipulare și cât reacție sinceră. S-o facă alții. Mă încearcă însă o tristețe văzând că nimeni nu a avut răbdarea să citească noile modificări ale legii, și aproape toți cei care m-au insultat au facut-o preluând, ca un ecou, informații false cu privire la libertatea de exprimare", a scris Liviu Drangea.

Mai mult, el a precizat că informaţiile au fost puse în circulaţie "partidele de dreapta și, spre surprinderea mea, chiar de canale media care au ignorat pur și simplu realitatea și au intrat în logica de campanie electorală".

Citeşte şi: Dragnea și-a sters toate comentariile de pe Facebook la postarea despre Legea defăimării. Cum își explică gestul

Totodată, el a subliniat că în ciuda reacţiilor stârnite de proiectul de lege, "ceea ce contează este textul legii și valorile pe care le promovează". Astfel, el le-a mulţumit susţinătorilor, cât şi celor care au apărat proiectul de lege, subliniind că "asemenea oameni, capabili să se ridice deasupra conflictelor de moment și a partizanatelor politice, sunt o sursă importantă de încredere".

"Le mulțumesc tuturor celor ce s-au exprimat, fiecare după cum a putut, în legătură cu această lege. E dovada ca libertatatea și demnitatea preocupă societatea românească într-o măsură sănătoasă. Societatea își măsoară, din când în când, limitele de expresie și de toleranță. Iar această lege ne ajută, la urma urmei, să devenim mai toleranți", a mai transmis el.

Citeşte şi: Dragnea, noi precizări despre Legea defăimării: Liber la criticat politicieni

Totodată, Liviu Dragnea a atras atenţia că prejudecăţile politice "conduc inevitabil la răstălmăciri și la greșeli dureroase, afectându-i în final pe cetățeni. O altă lecție este datoria elementară de a ne informa înainte să aruncăm cu piatra".

Proiectul de lege privind promovarea demnităţii umane şi toleranţei faţă de diferenţele de grup, are un amendament care vizează aplicarea unor sancţiuni contravenţionale pentru cei care discriminează persoane fizice între 1.000 şi 30.000 de lei, respectiv grupuri sociale între 2.000 lei şi 100.000 de lei. Raportul a fost adoptat cu majoritatea voturilor deputaţilor PSD, fără susţinerea UDMR şi PNL. Proiectul a fost adoptat de Senat, Camera Deputaţilor fiind for decizional în acest caz. 
 

 

Loading...

Comentarii

 • vrednic este

  14 februarie 2016 13:30

  pruncului Dragnea i-au dat coltii rosii....Doar Nea Marin miliardarul poate achita 100 000 lei.

  raspunde comentariului
 • vandam

  14 februarie 2016 12:34

  Da aceasta lege este necesara si utila in Europa Civilizata astfel de leci functioneaza de ani bunisi nu numai aceasta lege trebuie neaparat sa fie adoptata si promulgata ci si legea cu privire la cartelele preplatite adica acea cartela indiferent de retea sa se elibereze la fel ca in toata Europa Civilizata numai pe baza de buletin iar in ceea ce priveste Postacii Platiti ai elenei udrea toate postarile din toate ziarele ori bloguri sau alte situri internet trebuie sa fie insotite automat de publicarea adresei de IP daca vreti sa vedeti cum un ex este ziarul Viata Libera din Galati unde toate comentariile de la articole sunt insotite de IP....BOLSEVICII URASC ACEASTA LEGE

  raspunde comentariului
 • sorin

  14 februarie 2016 12:01

  Chiar asa !..informati va bine Domnule Dragnea Inainte de a propune o lege a defaimarii !..adica de a arunca cu "piatra "!imi pare rau nu v ati informat !..stilul dictatorial,va stapaneste !,pacat ,mare pacat !!!!!

  raspunde comentariului
 • John M.

  14 februarie 2016 8:50

  Tovarase Dragnea,Te-ai pus cu generatia "cu smartfonul la gat". Astia stiu ca puterea si-a schimbat proprietarul si o sa-ti demonstreze asta cat de curand. Chiar anul asta. Pe astia nu-i mai cumperi cu ulei si zahar. Poate cu vacante in Caraibe, acolo unde va place voua.

  raspunde comentariului
 • de rasu su....

  13 februarie 2016 19:56

  Dragnea esti destept si frumos. Esti cel mai faimos ca din....etc....scos.

  raspunde comentariului
 • anton

  13 februarie 2016 17:43

  Nu a fost diversiune,tov.DRAGNEA,nu mai mintitii,asta e reactia fireasca a unui popor mintit,jefuit de voi ,mafia PSD.DACA CREDETI CA TOATA TARA TINE CU VOI ,VA INSELATI,NU SUNTEM TOTI SARACI CARE STAU LA MILA VOASTRA. DAR NICI MILA NU E DIN PARTEA VOASTRA SAU VREO GRIJA DE ACEST POPOR ,POMENELE, MITUIREA POPORULUI O FACETI TOT CU BANII NOSTRI,NU CA DATI DIN BUZUNARUL VOSTRU, ESTE TOT BUZUBARUL NOSTRU A POPORULUI CINSTIT. VOI FURATI DE LA CEI CINSTITI SI MAI DATI SARACILOR IN PREAJA ALEGERILOR,SA INCHIDETII OCHII PROSTIME CREDULE. SI NICI CA SUNT PROSTI NU E VINA LOR,CA VOI ATI INDOBITOCIT ACEST POPOR SA VA FIE SUPUS.VOI MANIPULATI MASELE ,NOI CEC SCRIEM PE FACEBOOK SUNTEM CIT SE POATE DE SINCERTI SI SCRIM CEEA CE GINDIM SI SIMTIM,CA VOI SUNTETI HOTII ROMANIEI ,VOI ATI DISTRUS ECONOMIA PORNIND DE LA NASTASE. ******* SI PENALII CONDUC ROMANIA ,BAGATI SPAIMA IN SARACIE,AM AJUNS MAI RAU CA PE VREMEA SECURITATII CEAUSISTE,SUNTETI MAFIOTI CU ADEVARAT VOI. NU VRETI SA INTELEGETI CA POPORUL CINSTIT VA CERE SA PLECATI CU TOTII,STITI F.BINE CE S-A CERUT IN NOV.2014,NOV.2015 SAR SUPA 4 LUNI VA FACETI CA PLOUA,ATI LUAT LA DE CAPAT CU BATAIA DE JOC A POPORULUI,MINTIND,SI ARAJINDU-VA LOCURILE CALDE INCA PENTRU 4 ANI.

  raspunde comentariului
 • Dafaimatii lui Dragnea

  13 februarie 2016 15:45

  E trist sa auzi asemenea legi cu iz totalitar izvorata tocmai din gura unui infractor si-a unui parlamentar criminal ce baga cutitul in procurorii DNA....

  raspunde comentariului
 • Martea neagra

  13 februarie 2016 14:53

  Draga Liviule, aveai datoria de a ne informa, inainte ca DNA sa arunce cu "piatra", cum ca si mortii, cu carnet psd-evident,voteaza!

  raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design