23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTechDouă candidaturi anunţate pentru alegerile la funcţia de primar al Craiovei

Două candidaturi anunţate pentru alegerile la funcţia de primar al Craiovei

Două candidaturi au fost anunţate pentru alegerile la funcţia de primar al Craiovei, din partea PNL şi PSD, anunţă Agerpres.

Mario Ovidiu Oprea candidează din partea PNL

Senatorul Mario Ovidiu Oprea și-a depus, duminică, la Biroul electoral de circumscripție, candidatura din partea PNL la funcția de primar al Craiovei la alegerile parțiale din 11 iunie.

Cu acest prilej, Oprea a afirmat că din întâlnirile pe care le-a avut cu alegătorii și din studiile realizate a constatat că locuitorii Craiovei nu știu că pe 11 iunie se alege primarul orașului, ceea ce va duce la un absenteism foarte mare.

"Le mulțumesc celor peste 7.000 de craioveni care m-au susținut în acest demers al meu cu făgăduința că vom face echipă împreună și vom reporni motoarele Băniei așa cum au fost ele turate odată. Problema principală cu care ne vom confrunta și pe care am întâlnit-o în acest demers de strângere de semnături este faptul că oamenii nu știu că sunt alegeri pe 11 iunie.

Dacă oamenii nu vor fi informați, ne vom lovi de un absenteism foarte mare, lucru nedorit de noi, dar dorit de alte partide. Autoritățile locale și centrale nu fac nimic pentru a fi informați de acest lucru.

Decât să fie acele panouri (n. red.: panourile în care apare fostul primar al Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, împreună cu candidatul PSD, Mihail Genoiu) în diferite scopuri, ar fi scris pe acele că orașul Craiova nu mai are primar și că vor fi alegeri pe 11 iunie. Dar ne vom strădui și îi vom anunța", a spus Oprea.

Candidatul PNL a mai afirmat că locuitorii Craiovei își doresc o administrație "la vedere", reindustrializarea orașului și un primar energic și integru.

"Craiovenii își doresc o administrație la vedere, iar în acest moment se confruntă cu o birocrație în administrația locală, cu o politizare excesivă și chiar spun că s-au confruntat cu fenomen generalizat de corupție. Va trebui să punem punct acestui lucru.

Și mai este nevoie de un lucru foarte important: este nevoie de o reindustrializare a orașului nostru, este nevoie de redeschiderea acelor fabrici serioase care au creat acele locuri de muncă pentru toți craiovenii și perspectiva zilei de mâine pentru tineri.

De aceea oamenii spun că își doresc ca orașul nostru să redevină polul industrial pe care ei îl știau, centru industrial și centru universitar. Mă voi strădui să fiu primar energic, deschis, disponibil, integru, așa cum reiese că și-l doresc din toate studiile pe care noi le-am făcut în acest moment în raport cu partea a doua a acestui mandat până în anul 2020, când vor avea alegeri din nou pentru funcția de primar al Craiovei", a mai afirmat Mario Ovidiu Oprea.

Prezent la depunerea candidaturii lui Mario Ovidiu Oprea, secretarul general interimar al PNL, Cristian Bușoi, a afirmat că municipiul Craiova are nevoie de o administrare mai transparentă, mai corectă și mai eficientă.

"Tot PNL-ul îl susține și își pune mari speranțe în candidatura domnului Oprea. Cred că acest oraș, capitala Olteniei, una dintre capitalele istorice ale României, merită mai mult decât a avut prin administrația PSD, merită o administrare a orașului mai transparentă, mai corectă, mai cinstită și cu mai multă eficiență.

Sunt convins că domnul Oprea, așa cum l-am cunoscut cu toții, ca un om foarte corect, foarte integri, foarte eficient, și-a făcut foarte bine treaba ți datoria în Parlamentul României, astăzi este liderul grupului nostru parlamentar de la Senat, va reuși să facă viitoarea administrație a Craiovei să fie corectă și în folosul cetățeanului", a spus Bușoi.

Acesta a mai afirmat că municipiul Craiova are nevoie de investiții, iar Oprea, din funcția de primar, ar putea fi un partener al mediului de afaceri. "Cred că domnul Oprea are capacitatea să devină partenerul mediului de afaceri din Craiova și, pe lângă dezvoltarea în investiții existente, cel mai important lucru va fi să atragă alte investiții mari și importante în Craiova, unde, din acest punct de vedere, în ultimii ani lucrurile s-au schimbat în rău și este de datoria viitorului primar al Craiovei să readucă orașul la măreția la care a fost odată", a mai spus Bușoi.

Mihail Genoiu va candida din partea PSD

Mihail Genoiu și-a depus duminică candidatura la Biroul electoral de circumscripție, din partea PSD, la funcția de primar al Craiovei. Organizația PSD Dolj a strâns peste 36.000 de semnături. Senatorul Claudiu Manda, președintele PSD Dolj, a declarat că Genoiu este candidatul potrivit care să continue proiectele începute în ultimii ani în Craiova de fostul primar, Lia Olguța Vasilescu, și se așteaptă ca la alegerile parțiale din 11 iunie candidatul PSD să obțină peste 50% din voturi.

"Am reușit să strângem peste 36.000 de semnături. Ne așteptăm ca la alegeri să luăm peste 50%, le mulțumim craiovenilor pentru că ne-au susținut prin semnătura lor, pentru că ne-au susținut prin votul lor și la alegerile parlamentare și la alegerile locale de acum un an de zile.

Când am ales ca la alegerile acestea să ne reprezinte Mihail Genoiu, am ales exact persoana care trebuie, cea care este capabilă să continue proiectele în următorii trei ani, pentru că sunt multe proiecte în derulare, iar Guvernul susține foarte multe proiecte locale și atunci aveam nevoie de o persoană potrivită", a spus Manda.

Președintele PSD Dolj a mai afirmat că, potrivit estimărilor, nu este așteptată o prezență foarte mare la alegerile din 11 iunie. "Dacă vă uitați în spate, am venit cu circa 300 de oameni, iar dacă fiecare va aduce câte 100 de oameni la vot deja sunt voturile care ne trebuie, având în vedere că, din punctul nostru de vedere, nu vom avea o participare de 100.000 de oameni", a mai afirmat Manda.

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, președintele PSD Craiova și fost primar al municipiului, a afirmat că este alături de Mihail Genoiu, care în ultimii 5 ani a făcut parte din echipa sa în calitate de viceprimar.

"În urmă cu un an de zile eram tot aici, eu în altă postură, tot cu Mihail Genoiu, pentru că făcea parte din echipa mea, așa cum a făcut parte în ultimii 5 ani de zile. Acum un an îmi depuneam eu candidatura și mă susținea Mihail Genoiu, acum își depune candidatura Mihail Genoiu și sunt alături de el, așa cum este alături toată organizația PSD Craiova și nu numai", a spus Vasilescu.

Președintele PSD Craiova a declarat că în această campanie candidatul PSD va vorbi despre proiecte, iar Genoiu va continua proiectele aflate în derulare.

"Urmează o perioadă destul de grea, pe care am mai trăit-o, este o perioadă în care se împroașcă cu noroi de către candidații care nu au niciun proiect și care nu au nimic de spus. Noi nu vom face acest lucru, vom avea o campanie în care vom vorbi despre proiectele noastre și vreau să vă spun că nu îmi este indiferent cine va deveni primar al Craiovei.

Am reușit să imprim orașului un ritm de dezvoltare care nu s-a mai întâmplat în foarte multe localități din România în ultimii ani, am reușit să fim pe primul loc la absorbția de fonduri europene, am reușit să atragem foarte mulți bani de la bugetul național. Când am optat pentru funcția de ministru, logic m-am gândit cine va urma la conducerea Primăriei și m-am gândit că nu poate fi o persoană mai potrivită decât cea cu care am lucrat în ultimii 5 ani de zile la toate proiectele Craiovei și care cunoaște proiectele și trebuie să le deruleze în perioada următoare și ritmul accelerat de dezvoltare să fie continuat", a mai spus Lia Olguța Vasilescu.

La rândul său, Mihail Genoiu a afirmat că nu are emoții în aceste alegeri, iar dacă le va câștiga va continua ritmul de derulare a proiectelor. "Nu am niciun fel de emoții și sunt foarte încrezător în aceste alegeri, pentru că de 5 ani de zile craiovenii sunt alături de noi, de 5 ani de zile craiovenii au văzut ce se întâmplă în oraș și îi asigur pe toți că ritmul nu va scădea, că vom menține același ritm de dezvoltare. Sper ca la sfârșitul celor trei ani de mandat să fim în coasta Clujului, să fim al treilea oraș din România ca dezvoltare din toate punctele de vedere", a afirmat Mihai Genoiu.

Funcția de primar al Craiovei a rămas vacantă după demisia Liei Olguța Vasilescu, care era incompatibilă cu mandatul de deputat obținut în urma alegerilor din 11 decembrie.

Dumitru Călina, din partea PMP

Dumitru Călina și-a depus duminică la Biroul electoral de circumscripție dosarul de candidatură la funcția de primar al Craiovei din partea PMP. Acesta a afirmat că a luat decizia de a candida pentru "prosperitatea orașului" și pentru "îndreptarea unor lucruri care s-au făcut rău".

"Consider Craiova ca pe o mare familie și candidez pentru prosperitatea ei, pentru îndreptarea unor lucruri care s-au făcut rău și pentru a face lucruri și mai bune de aici încolo", a declarat Călina după depunerea candidaturii. Dumitru Călina, de profesie inginer, are 60 de ani, este întreprinzător individual și supervizor cu asigurarea calității pentru echipamente destinate Centralei Nucleare de la Cernavodă.

Cele mai citite

Tramvaiul 41 nu va circula sâmbătă

Linia de tramvai 41 va fi suspendată temporar, sâmbătă, 30.03.2024, anunță STB. Legătura între cartierul Drumul Taberei și zona de Nord a Capitalei se va...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă