9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăTechDeputatul USR Emanuel Ungureanu a sesizat ANI cu privire la declarațiile de...

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a sesizat ANI cu privire la declarațiile de avere ale lui Liviu Dragnea

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a sesizat, miercuri, Agenția Națională de Integritate cu privire la declarațiile de avere ale președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, informează Agerpres.

"Sesizarea a fost depusă ca urmare a investigațiilor jurnalistice din ultima perioadă care au scos la iveală că Liviu Dragnea, al treilea om în statul român, ar fi posesorul unei averi considerabile care nu se regăsește în niciuna din declarațiile sale de avere sau interese depuse de-a lungul anilor în care a ocupat funcții de înaltă demnitate publică. Simpla suspiciune ce planează asupra unui înalt demnitar al statului român poate provoca daune considerabile asupra instituțiilor pe care acesta le reprezintă", se arată într-un comunicat al USR remis miercuri AGERPRES.

În comunicat se arată că, din investigațiile jurnalistice, rezultă faptul că una dintre proprietățile "care nu ar fi procurate din veniturile legale realizate de Liviu Dragnea în calitate de șef al unor instituții publice se află în municipiul Alexandria.

"Pe terenul de peste 7.000 de metri pătrați din centrul orașului este construită o vilă enormă, o piscină de dimensiuni considerabile și un teren de tenis. Terenul și facilitățile de pe el nu apar în declarațiile de avere și interese ale domnului Liviu Dragnea, motiv pentru care ar trebui să fie clarificată de către Agenție proveniența resurselor din care acesta a achiziționat terenul și imobilul împreună cu anexele", se precizează în comunicatul USR.

La rândul său, deputatul USR Emanuel Ungureanu este de părere că veniturile lui Liviu Dragnea "nu îi permit stilul de viață pe care îl duce".

"Înțelegem din presă că domnul Liviu Dragnea este pasionat de vacanțe exotice, mai ales în Brazilia. E limpede că salariile domniei sale obținute ca angajat al unor instituții publice nu îi permit stilul de viață pe care îl duce și cred că este de datoria Agenției Naționale de Integritate să clarifice dacă între averea dobândită pe parcursul exercitării funcției și veniturile realizate în aceeași perioadă există o diferență vădită, care nu poate fi justificată', a arătat Emanuel Ungureanu, conform comunicatului USR.

Acesta mai amintește că tot din investigațiile presei reiese și o implicare a lui Liviu Dragnea în societatea comercială TelDrum, "o fostă regie autonomă aflată în proprietatea Consiliului Județean Teleorman în perioada în care Liviu Dragnea era președinte al acestei instituții".

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a mai depus la începutul lunii iulie o sesizare către procurorul șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, prin care cere o investigație care să lămurească afacerile președintelui Camerei Deputaților, ca urmare a dezvăluirilor Rise Project.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Patru arbitri români vor oficia la EURO 2024

O brigadă de patru arbitri români, în frunte cu Istvan Kovacs, va oficia la Campionatul European de fotbal din Germania, conform anunțului făcut astăzi...

România, pe ultimul loc din UE când vine vorba de vaccinare împotriva HPV

România nu stă deloc bine la capitolul vaccinare împotriva HPV. Potrivit standardelor impuse de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), țara noastră va avea nevoie...

Gabriela Firea: “Sunt absolut convinsă că împreună vom schimba faţa Capitalei”

Gabriela Firea, președintele PSD București și candidatul partidului pentru Primăria Capitalei, și-a exprimat speranța că locuitorii Bucureștiului vor vota pentru un oraș fără gropi,...
Ultima oră
Pe aceeași temă