4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăTechDeputat PNL: Ițele afacerii Turceni-Rovinari poate duce până la Ponta

Deputat PNL: Ițele afacerii Turceni-Rovinari poate duce până la Ponta

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi a precizat, vineri, că în opinia sa Victor Ponta şi PSD vor vota împotriva ridicării imunităţii lui Dan Şova pentru că afacerea din dosarul Turceni-Rovinari ar putea ajunge până la premier, transmite Mediafax.

”În cazul cererii DNA de arestare preventivă a lui Dan Şova, PSD şi Victor Ponta se pregătesc de o nouă obstrucţionare a justiţiei. Cred că Victor Ponta va cere parlamentarilor PSD să voteze împotriva ridicării imunităţii lui Dan Şova în dosarul Turceni-Rovinari pentru că iţele acestei afaceri pot duce chiar la el. Cine ştie dacă Dan Şova, ipotetic vorbind, aflat în arest preventiv ar începe să spună tot ce ştie despre cei implicaţi în dosarul Turceni-Rovinari? Protejându-l pe Dan Şova, PSD l-ar proteja de fapt, pe Victor Ponta. În această logică, PSD şi premierul preferă un scandal mediatic şi politic dacă asta le oferă garanţii că vor muşamaliza lucrurile măcar o perioadă. Dan Şova şi Victor Ponta au crescut politic împreună şi se vor prăbuşi tot împreună”, a precizat Ovidiu Raeţchi.

Citește și: DNA cere încuviințare pentru arestarea lui Dan Șova. Senatorul ar fi trimis la DNA 11 documente FALSE și ar fi distrus hardurile calculatoarelor unde erau discuțiile cu șefii CE Turceni și Rovinari

Deputatul PNL a adăugat că, pentru a nu mai avea aceste dezbateri despre blocarea justiţiei de către Parlament, PSD trebuie să voteze iniţiativa legislativă a PNL care prevede urgentarea și simplificarea procedurilor privind ridicarea imunității parlamentarilor vizați de anchete penale.

”Aşa cum s-a întâmplat şi în cazul lui Laszlo Borbely, PSD va folosi majoritatea din Parlament pentru a-şi proteja colegul cu probleme cu legea. Acuzaţiile sunt deosebit de grave şi sunt recunoscute, indirect, chiar de Dan Şova. Dacă el pretinde că e nevinovat, atunci de ce a dispus distrugerea tuturor hardurilor de la calculatoarele societăţii de avocaţi, aşa cum arată DNA? Pentru ca justiţia să nu mai ajungă la mâna Parlamentului, soluţia pe care o are PSD este foarte simplă: să înceteze să mai pună beţe-n roate iniţiativei legislative a PNL care prevede urgentarea și simplificarea procedurilor privind ridicarea imunității parlamentarilor vizați de anchete penale. Victor Ponta şi PSD trebuie să aibă curajul să voteze această iniţiativă legislativă în cel mai scurt timp posibil”, a mai arătat deputatul PNL.

Citește și: Tăriceanu: Cererea privind reținerea lui Șova va fi tratată cu celeritate

Procurorul șef al DNA a trimis, vineri, procurorului general al Parchetului instanței supreme referatul pentru sesizarea Parlamentului, ca acesta să încuviințeze reținerea și arestarea preventivă a senatorului PSD Dan Șova, pentru trei infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu.

Anchetatorii cer încuviinţarea reţinerii şi arestării senatorului în dosarul privind contractele încheiate de firma sa de avocatură cu complexurile Turceni şi Rovinari.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă