12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăTechDaniel Constantin l-a criticat pe Călin Popescu Tăriceanu, pe tema salariilor profesorilor:...

Daniel Constantin l-a criticat pe Călin Popescu Tăriceanu, pe tema salariilor profesorilor: Reduce actul educațional la experiența personală. Nu pot să înțeleg tăcerea lui Dragnea pe acest subiect

Președintele Pro România, Daniel Constantin, l-a criticat, vineri, pe șeful Senatului și președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, după ce a afirmat că există sporuri nejustificate acordate profesorilor, prin Legea salarizării.

„Creșterile salariale pentru profesori prevăzute în legea salarizării sunt extrem de necesare, dar departe de a fi și suficiente. Avem un potențial intelectual fantastic, elevi care în fiecare an reprezintă România la olimpiadele internaționale și care obțin medalii de aur și de argint. Ne mândrim cu ei, dar performanțele acestea nu ar fi posibile fără pregătirea riguroasă din partea profesorilor. Performanțele elevilor sunt și performanțele sistemului de învățământ în ansamblul său! Investiția în educație, salarizarea profesorilor sunt elementele care vor influența decisiv felul în care va arăta România, felul în care țara noastră va fi administrată peste 10, 15 sau 20 de ani. Baza calității umane, respectul, dobândirea unui set de valori și de norme începe în primul rând în școală și depinde într-o măsură importantă de calitatea profesorilor”, a scris Daniel Constantin, pe Facebook.

Totodată, el a calificat declarațiile făcute de Călin Popescu-Tăriceanu drept „șocante”.

„Fără patimă politică, nu pot să accept o astfel de declarație din partea unui om care astăzi se află în conducerea coaliției de guvernare. Cum nu pot să înțeleg nici tăcerea lui Liviu Dragnea pe acest subiect. Prin declarațiile făcute zilele trecute la adresa profesorilor, Tăriceanu reduce actul educațional la experiența personală. Educația înseamnă mai mult decât atât, iar calitatea unui profesor va influența de cele mai multe ori parcursul în viață al elevului care se află în fața sa”, a mai precizat el.

Șeful Senatului și președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că Legea salarizării unitare este „foarte generoasă”, dar că, în anumite domenii, precum Educația, solicitările de majorare a salariilor sunt nejustificate, potrivit Ziare.com.

 „Vorbim de o anvelopă salarială și, ați văzut, au fost discuții, negocieri, că până la urmă și celelalte avantaje să se transforme tot în bani. Mă refer la tichetele de masă, la voucherele de vacanță, care nu erau incluse în ceea ce s-a discutat inițial. Au venit alte sporuri să se adauge, pe care ministrul Muncii, ieri, le-a menționat. Am văzut, de exemplu, la educație, spor de solicitare neuropsihică. Iertați-mă, am lucrat și eu în învățământ, programul nu e de opt ore pe zi, în învățământul preuniversitar, dacă pui la cap toate vacanțele, ai patru luni de vacanță pe an. Patru luni de vacanță. Eu nu găsesc că sunt justificate unele din aceste majorări. Cred că, în final, legea salarizării este una foarte generoasă și cred că își atinge obiectivele și sper că pe lângă salariile bine plătite să avem și o creștere substanțială a calității serviciilor publice, fie că vorbim de sănătate, fie că vorbim de învățământ. Acum pot și cetățenii, în mod logic și natural, să emită pretenții", a afirmat Călin Popescu Tăriceanu. 

Legea salarizării unitare a bugetarilor a fost votată, miercuri, în plenul Camerei Deputaților, cu 188 voturi „pentru”, 28 „împotrivă” și 47 de abțineri. Actul normativ urmează să ajungă la președintele Klaus Iohannis, pentru promulgare.

Cele mai citite

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă