10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăTechDan Andronic, candidat PMP la Giurgiu

Dan Andronic, candidat PMP la Giurgiu

Patronul Evenimentului Zilei, Dan Andronic, va candida pentru PMP la Giurgiu, ocupând prima poziție pe listele de Camera Deputaților. 

„Marți am primit oferta de la Traian Băsescu. Am avut la dispoziție o oră ca să mă decid dacă accept oferta pentru locul 1 la Camera Deputaților, pe listele de la Giurgiu (…) Primul proiect la nivel național va viza revigorarea presei și a culturii, în special a vânzărilor de carte. Iar pentru Giurgiu, sunt atât de multe de făcut..”, a declarat Andronic, pentru Evenimentul Zilei, ziarul pe care, oficial, îl deține.

În mai 2016, omul de afaceri Remus Truică, prințul Paul și Dan Andronic au fost trimiși în judecată, alături de alte persoane, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, în dosarul ''Ferma Băneasa''. Andronic, consultant politic și jurnalist, este acuzat de constituire de grup infracțional organizat, în forma aderării, și complicitate la trafic de influență, în formă continuată. 

Potrivit procurorilor, prin activitatea infracțională desfășurată s-a reușit retrocedarea abuzivă a Pădurii Snagov, cauzându-se un prejudiciu în dauna statului român de 9.523.769 euro, precum și a fermei regale Băneasa, cu un prejudiciu în dauna statului român de 135.874.800 euro. Ambele sume, totalizând 145.398.569 euro, reprezintă și un folos necuvenit pentru prințul Paul, Remus Truică și asociații acestuia în grupul infracțional.

Procurorii au instituit măsura sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri mobile și imobile aflate în proprietatea a 12 inculpați, iar dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Brașov.

Cele mai citite

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...
Ultima oră
Pe aceeași temă