19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăTechCopreședintele ALDE Daniel Constantin: Liviu Dragnea știe că Tăriceanu va trăda. Șeful...

Copreședintele ALDE Daniel Constantin: Liviu Dragnea știe că Tăriceanu va trăda. Șeful Senatului vrea să candideze pentru funcţia de preşedinte în anul 2019

Copreședintele ALDE Daniel Constantin a declarat, la postul de televiziune Digi24, că partenerul său politic, Călin Popescu Tăriceanu, ar plănui să scoată, la un moment dat, partidul de la guvernare pentru a-şi mări şansele la alegerile prezidenţiale din 2019. 

”Imediat după alegerile parlamentare din 11 decembrie, domnul Tăriceanu a avut un trimis în persoana lui Daniel Chiţoiu care a negociat cu domnul Falcă de la PNL. Imediat după alegeri”, a spus Daniel Constantin.

El a făcut afirmaţia ripostând acuzelor aduse de către Călin Popescu-Tăriceanu potrivit cărora ar adeptul unei apropieri a ALDE de liberali şi ruperea alianţei cu social-democraţii.

”De ce aş fi vrut lucrul acesta având un parteneriat istoric de 7 ani cu PSD? Nu poţi să spui «Hoţul strigă hoţii» când tu tatonezi terenul în altă parte, când tu trimiţi pe cineva care ţi-e foarte apropiat – ştie tot partidul că mâna dreaptă a domnului Tăriceanu este domnul Chiţoiu – să discute cu domnul Falcă. Au discutat despre rezultatul alegerilor, despre ce poate fi făcut…”, a afirmat Constantin.

Acesta a mai spus că, pe termen lung, intenţia lui Călin Popescu-Tăriceanu este de a rupe alianţa dintre ALDE şi PSD pentru a avea şanse să câştige alegerile prezidenţiale din 2019.

”Liviu Dragnea ştie că la un moment dat domnul Tăriceanu va trăda, ăsta este un lucru de care sunt aproape convins (…) Domnul Tăriceanu îşi doreşte foarte tare – ştiu şi colegii din ALDE, ştiu şi cei din PSD – să candideze pentru funcţia de preşedinte în anul 2019. Din calculele domniei sale, pentru că este un lucru pe care l-a exprimat într-o şedinţă mai restrânsă a conducerii ALDE, consideră că este mai bine ca, la un moment dat, ALDE să se retragă de la guvernare şi să creeze o platformă din opoziţie mai uşoară pentru ca domnul Tăriceanu să ajungă un candidat cu şanse pentru funcţia de preşedinte al României”, a declarat Daniel Constantin.

Cele mai citite

Despăgubiri record după prăbușirea podului Francis Scott Key din Baltimore

Despăgubirile pe care le vor plăti companiile de asigurări în urma prăbușirii podului Francis Scott Key din Baltimore ar putea să fie cele mai...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...

Românii din Spania se încred în România: trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă

Repatriot, platforma care conectează românii din afara granițelor cu țara, a condus misiunea economică România-Spania, desfășurată în perioada 21-27 martie în Barcelona și Insulele...
Ultima oră
Pe aceeași temă