14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTechContestația lui Grindeanu privind excluderea lui din PSD va fi analizată de...

Contestația lui Grindeanu privind excluderea lui din PSD va fi analizată de Comisia de etică și integritate, condusă de Florin Iordache – susținătorul faimoasei OUG 13

Contestația depusă de Sorin Grindeanu privind excluderea lui din PSD urmează a fi analizată de Comisia de Etică și Integritate a partidului, a anunțat, luni, liderul PSD, Liviu Dragnea.

Foarte interesant este faptul că această Comisie a PSD este condusă de Florin Iordache – cel care a fost ministru al Justiției în Guvernul Grindeanu și a susținut, de pe acea funcție, faimoasa OUG 13, privind dezincriminare abuzului în serviciu. După ce a fost înlăturat din funcția de premier, Sorin Grindeanu a confirmat că uriașele proteste de stradă, anti – PSD, iscate de OUG 13, au fost justificate.

În acest context, președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, în legătură cu contestația depusă de fostul premier Sorin Grindeanu la excluderea lui din partid, că aceasta se va discuta de Comisia națională de integritate, iar comisia se va întruni atunci când o va convoca șeful ei, informează Agerpres.

"Foarte important subiectul pentru țară. Într-adevăr, despre contestație am aflat și eu înainte de conferința de presă. Este adresată Comisiei Naționale de integritate care se va întruni când o va convoca președinte acestei comisii și vor lua o decizie. E simplu', a precizat Liviu Dragnea, după ședința coaliției de guvernare, întrebat despre contestația lui Sorin Grindeanu cu privire la excluderea din PSD.

Fostul premier Sorin Grindeanu a anunțat, vineri, că a depus la PSD contestația la decizia de excludere a sa din partid, menționând că acesta urmează să fie judecată în comisia națională de etică a formațiunii.

"Am contestat, conform statutului PSD, acea decizie de excludere a mea din partid. Contestația este pe baza statutului și pe baza deciziilor luate de conducerea partidului în urmă cu aproximativ o lună și jumătate. Este o chestiune, nu aș vrea să intru în foarte multe detalii, care se va judeca în forurile interne ale partidului, și anume la comisia de etică. Contestația mea este conform cu prevederile statutului și, subliniez, este până la urmă și dorința membrilor din organizația Timiș de a face acest demers", a precizat Sorin Grindeanu.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă