13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTechCongresul tinerilor social-democraţi: Gabriel Petrea este noul preşedinte TSD

Congresul tinerilor social-democraţi: Gabriel Petrea este noul preşedinte TSD

UPDATE 17.35:  Fostul viceprimar al Sectorului 6, Gabriel Petrea, a fost ales, sâmbătă, noul preşedinte al tinerilor social-democraţi, cu 801de voturi din cei 1.000 de delegaţi prezenţi la Congresul TSD, informează Mediafax.

“De acum încolo, la tineret, se va schimba sloganul, nu vom mai avea un preşedinte care ştie să ţină discursuri pentru că recunosc, nu mă pricep foarte bine, sunt inginer de profesie. Vom trece de la broşuri la fapte, vom trece de la vorbe dulci la rezultate. (…) Nu vreau să fiu nici şeful vostru, nici stăpânul vostru, vreau să fiu liderul vostru, colegul vostru, prietenul vostru şi, împreună, să facem o echipă care să conducă această generaţie spre victorie”, a spus noul preşedinte al TSD în faţa delegaţilor social democraţi.

Petrea a transmis un mesaj şi seniorilor din partid, spunând că acestora ar trebui să le fie “frică” pentru că tineretul social-democrat vine rapid din urmă.

Deputatul Gabriela Podaşcă, care a pierdut preşedinţia TSD cu 198 de voturi, a propus ca o parte din cotizaţiile pe care organizaţiile judeţene le strâng să ajungă şi la tineret, ca aceştia să-şi poată finanţa proiectele pe care le au pentru partid. De asemenea, Podaşcă a mai spus că Victor Ponta a adus-o în politică şi că acesta a fost “cel mai tare” preşedinte al TSD.

—–

Vicepreşedintele TSD, Andrei Tinu, a renunţat, sâmbătă, la candidatura sa pentru conducerea organizaţiei de tineret a PSD, în favoarea fostului viceprimar al Sectorului 6, Gabriel Petrea, şi a precizat că Petrea are cea mai mare vechime în partid, astfel că poate conduce partidul “spre victorie”, informează Mediafax.

“Voi renunţa la candidatura mea şi rog organizaţiile care erau de partea mea să-şi dea voturile acelui candidat care a crescut în rândurile tineretului social-democrat, acelui candidat care are cea mai mare vechime în partid, acelui candidat care a pornit de jos şi acelui candidat care ne poate duce către victorie. Voturile mele sper să meargă, şi am toată susţinerea în acest sens, către Gabi Petrea”, a spus vicepreşedintele tineretului social-democrat în discursul său, la Congresul TSD.

Citeşte şi: Dragnea, despre congresul tinerilor PSD: Azi se va naște un lider

Tinu a spus că şi-a analizat şansele şi că nu este momentul ca TSD să aibă un preşedinte orator, ci este necesar unul organizator, având în vedere că anul următor este unul electoral. El a precizat că “organizarea este cuvântul cheie pentru victoria noastră”.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă