15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăTechConducerea PDL a votat în unanimitate pentru alianţa cu PNL

Conducerea PDL a votat în unanimitate pentru alianţa cu PNL

Conducerea PDL a aprobat, miercuri, în unanimitate, începerea discuţiilor cu PNL pentru o alianţă, a declarat, după şedinţa Biroului Permanent, relatează Mediafax.

”Participăm la această discuţie deschişi. Dorim să colaborăm pe termen scurt, mediu şi lung. Deci, nu vom avea în vedere doar alegerile prezidenţiale din acest an, ci şi alegerile locale şi parlamentare din 2016”, a mai declarat Vasile Blaga.

El a precizat că PDL doreşte constituirea în timp a unui mare partid de centru-dreapta.

Vicepreşedintele PDL Gheorghe Falcă a insistat, miercuri, că alianţa dintre PDL şi PNL trebuie în 2015 să se transforme într-un partid puternic de dreapta.

"Eu cred că noi trebuie să începem astăzi cu ceea ce înseamnă relaţiile între noi, crearea unui program comun, să ajungem la nivelul de a avea o alianţă, dar eu cred că imediat după 2014, în 2015 această alianţă trebuie să se transforme într-un partid puternic de dreapta. Dacă noi ne apucăm acum să discutăm şi să realizăm o fuziune, înseamnă că avem de rezolvat problemele noastre interne şi nu vrem să rezolvăm problemele cetăţenilor", a explicat Gheorghe Falcă.

El a arătat că, statistic, partidele se numesc instituţii atunci când depăşesc 30% în sondaje şi cluburi atunci când nu depăşesc 20% în sondaj. "Noi astăzi trebuie să recunoaştem dacă suntem sinceri faţă de electoratul de dreapta că avem cluburi PNL şi PDL şi prin unificare putem crea un partid puternic de dreapta în speranţa că şi celelalte forţe mai mici de dreapta vor veni în această construcţie astfel încât viaţa politică în România să se bazeze pe valori, stânga cu valorile lor, dreapta cu valorile noastre", a mai spus Falcă.

 

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Diversitatea ochelarilor: opțiuni remarcabile care îți atrag atenția

În căutarea perechii perfecte de ochelari, oamenii descoperă o gamă largă de opțiuni care depășesc simpla corectare a vederii. Dincolo de funcționalitatea lor esențială,...

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă