9.1 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăTechConducerea ALDE îl va susține pentru funcția de premier pe candidatul PSD,...

Conducerea ALDE îl va susține pentru funcția de premier pe candidatul PSD, Mihai Tudose

UPDATE 13,20: Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat luni că această formațiune nu va avea un candidat propriu la funcția de premier, ci va susține candidatul propus de PSD, acesta fiind Mihai Tudose – fost ministru al Economiei.


Biroul Politic Central al ALDE și parlamentarii partidului vor stabili, luni, în ședință comună, mandatul cu care delegația ALDE se va prezenta la consultările cu președintele Iohannis de la Palatul Cotroceni.


Candidatul desemnat de PSD pentru a fi propus ca premier este Mihai Tudose, fost ministru al Economiei, a anunțat Lia Olguța Vasilescu.
"Au fost șase propuneri dar ceilalți cinci au renunțat", a precizat Lia Vasilescu.

Conducerea ALDE va discuta, luni, și propunerea de excludere din partid a deputatului Remus Borza, propunere făcută de către președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, după ce deputatul Borza a votat, săptămâna trecută, împotriva moțiunii de cenzură care a determinat căderea guvernului Grindeanu.

"La reuniunea Biroului Politic Central al ALDE se va lua în discuție și propunerea președintelui ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, de excludere din partid a deputatului Remus Borza, ca urmare a încălcării deciziei forurilor statutare ale ALDE privind votul la moțiunea de cenzură", anunță un comunicat de presă al ALDE.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...

Robe, toci și eșarfe – accesoriile perfecte pentru a-ți completa ținuta de absolvire

Fie că ești în clasa a XII-a sau în ultimul an de facultate, absolvirea este un moment special. Este un moment unic care marchează...
Ultima oră
Pe aceeași temă