7.7 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăTechComisia de anchetă a alegerilor din 2009 va lucra și pe perioada...

Comisia de anchetă a alegerilor din 2009 va lucra și pe perioada vacanței parlamentare

Plenul Parlamentului a decis, miercuri, cu 207 voturi pentru, 101 împotrivă și 12 abțineri, ca ședințele Comisiei parlamentare de anchetă a alegerilor prezidențiale din 2009 să se desfășoare în perioada 1 iulie – 1 septembrie, informează Agerpres.

În favoarea prelungirii activității Comisiei s-au pronunțat grupurile parlamentare ale PSD, în vreme ce parlamentarii PNL și PMP au anunțat că se opun ca această Comisie să aibă activitate și pe timpul vacanței parlamentare.

Birourile permanente reunite au aprobat în urmă cu două săptămâni prelungirea cu 60 de zile a activității Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009. Vicepreședintele Senatului Claudiu Manda anunța atunci că s-a decis, totodată, suportarea cheltuielilor pentru unele dintre persoanele invitate care nu își pot permite financiar drumul și cazarea când sunt invitate la comisie.

Băsescu: Propun să anchetăm și corectitudinea alegerii lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Principatelor Române

Președintele PMP, Traian Băsescu, a propus miercuri plenului reunit al Parlamentului să extindă activitatea Comisiei parlamentare de anchetă a alegerilor prezidențiale din 2009, astfel încât această comisie să ancheteze și alte aspecte decât cele prevăzute inițial.

"Având în vedere că Parchetul General a constatat legalitatea acestor alegeri vă propun ca în proiectul de hotărâre care va fi votat să mai adăugăm trei puncte pentru a da sens acestei comisii și vă rog să supuneți la vot cele trei propuneri pe care le fac. Prima este să anchetăm corectitudinea alegerii lui Alexandru Ioan ca domn al Principatelor Române în 1859. A doua propunere este să anchetăm corectitudinea alegerilor prezidențiale din 2014 în Diaspora. A treia propunere pe care v-o fac este ca această comisie să își asume și anchetarea corectitudinea alegerii de către președintelue Iohannis a domnului Mihai Tudose ca prim ministru desemnat, având în vedere că nu corespunde portretului robot anunțat de către președinte anterior desemnării. Înțeleg că domnul Tudose a plagiat și cred că ar trebui să punem un al treilea punct legat de desemnarea pe care a făcut-o președintele Iohannis", a spus Băsescu.

Propunerea lui Traian Băsescu a fost respinsă cu 239 de voturi împotrivă, 20 pentru, o abținere, iar 39 de parlamentari nu au votat. Plenul Parlamentului dezbate miercuri solicitarea ca ședințele Comisiei parlamentare de anchetă a alegerilor prezidențiale din 2009 să se desfășoare în perioada 1 iulie — 1 septembrie.

Cele mai citite

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale modifică legislația din domeniul asistenței sociale

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță modificarea a șase acte normative din domeniul asistenței sociale. Schimbările au fost aprobate de deputați. Acestea vor aduce...

SUA „vor continua” să parașuteze ajutor umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) "vor continua" să paraşuteze ajutor umanitar în Fâşia Gaza, a afirmat marţi un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al...

Ce negoț ascund sondajele paralele din București?

Să fie oare Cristian Popescu Piedone doar iepurele lui Dom’ Profesor? În clar obscurul mediatic, strategia de atac a stăpânului antenelor devine tot mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă