8.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăTechCodrin Ștefănescu o contrazice pe Gabriela Firea: Lista PSD de premieri...

Codrin Ștefănescu o contrazice pe Gabriela Firea: Lista PSD de premieri are opt nume. Mihai Tudose, Olguţa Vasilescu, Adrian Ţuţuianu și Viorica Dăncilă, printre variantele social-democraților

PSD are o listă pe care figurează numele a opt potențiali premieri, între care actualul ministru al Economiei, Mihai Tudose, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, preşedintele Comisiei SRI, Adrian Ţuţuianu, şi europarlamentarul Viorica Dăncilă, a declarat secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu,  duminică seara, la Antena 3.

„Nu sunt patru nume pe listă, sunt opt nume şi printre cele opt nume era şi domnul Tudose. Era şi domnul Ţuţuianu, era şi Olguţa Vasilescu, era şi Viorica Dăncilă", a spus Ştefănescu.
Precizările sale vin după ce Antena 3 l-a prezentat pe Mihai Tudose drept candidatul pe care coaliția de guvernare PSD-ALDE ar urma să îl prezinte președintelui Iohannis. Cu toate acestea, Codrun Ștefănescu nu a dorit să se pronunțe.


 

 

Primarul Capitalei și vicepreședintele PSD, Gabriela Firea, a afirmat că Partidul Social Democrat are, duminică, patru-cinci propuneri de candidaţi pentru funcţia de premier, pe listă fiind şi doamne. Pe de altă parte, surse citat de Anten3 susține că șeful PSD, Liviu Dragnea, ar fi restrâns lista la două variante: Carmen Dan și Mihai Fifor.

„Din câte ştiu eu, până la această oră, sunt circa patru-cinci propuneri de candidaţi, şi colegi din partid, şi oameni de stânga, chiar dacă nu au carnet de partid, care au colaborat cu noi. Sunt şi doamne", a declarat Gabriela Firea, duminică, într-o intervenţie telefonică la România Tv.

Ea a continuat precizând că viitorul șef al Executivului trebuie să ştie să-şi alcătuiască echipa.

„Un om care să aibă o reputaţie de netăgăduit, să fie un om onest, un profesionist, un om care, aş adăuga eu, să ştie să coordoneze echipe, să ştie să îşi impună respectul pentru că, dacă este ceva de reproşat fostului manager al a Guvernului este această lipsă a calităţii de a crea echipe integrale", a mai spus Gabriela Firea.

Pe de altă parte, surse citate de Antena 3 precizează că lista propunerilor s-ar fi restrâns la două variante, în ședința restrânsă a social-democraților, care a avut loc, în cursul zilei, la Palatul Parlamentului. Astfel, propunerile PSD pentru funcția de premier ar fi Mihai Fifor și Carmen Dan. Nominalizarea urmează să fie votată mâine în Comitetul Executiv.



 

Cele mai citite

Jens Stoltenberg: România are un rol esențial în apărarea flancului estic al NATO

România este esențială pentru apărarea flancului estic al NATO, a spus Jens Stoltenberg, șeful NATO, după discuția avută marți cu președintele Klaus Iohannis, potrivit...

Grevă și proteste în Grecia. Navele sunt andocate și trenurile oprite

Mii de greviști, studenți și pensionari greci, au mărșăluit miercuri prin centrul Atenei pentru a protesta față de salariile care, în opinia lor, nu...

Ucraina a conceput un submarin electric ce va putea lansa torpile

Inginerii ucraineni dezvoltă un nou submarin care poate lansa torpile, potrivit Kyiv Post, conform monitorulapararii.ro. Ambarcaţiunea, cunoscută sub numele de „Kronos", a fost testată cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă