12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăTechClotilde Armand: Sigur că m-am gândit să candidez pentru șefia partidului. Nu...

Clotilde Armand: Sigur că m-am gândit să candidez pentru șefia partidului. Nu am comunicat încă nicio decizie

Clotilde Armand a afirmat, într-un interviu pentru publicația Gândul, că s-a gândit să candideze la președinția partidului.  Aceasta susţine că încă nu s-a hotărât dacă să candideze sau nu, dar ştie sigur ce şi-ar dori: o competiţie internă în care să intre mai mulţi oameni, un partid deschis, cu mai mulţi lideri.

„Sigur că m-am gândit. Nu m-am hotărât. (…) Nu am comunicat încă nicio decizie, pentru că nici n-am luat o decizie şi atunci nu ar avea sens acum să facem speculaţii. Problema noastră la ora actuală nu se pune cine ar fi liderul nostru. Problema se pune despre cum vedem viitorul partidului, cum ne vom clarifica doctrina şi de care personalităţi avem nevoie alături de noi. Preşedintele va fi o rezultantă al acestor discuţii", a răspuns consiliera de la Sectorul 1, întrebată dacă a luat în calcul să candideze la preşedinţia USR, o luptă care, cel puţin în acest moment, se preconizează a fi mai ales contra lui Nicuşor Dan. O altă variantă pentru preluarea partidului este şi Cristian Ghinea, crede Armand, iar asta şi datorită faptului că poziţionarea pro-Cioloş i-a adus mulţi simpatizanţi în rândurile USR-iştilor, explică aceasta. 

 

Vicepreședinta USR consideră că Nicușor Dan este principalul favorit în cursa pentru șefia partidului

„Aici nu sunt hotărâtă, eu aş dori un partid unde sunt mai mulţi candidaţi. Eu nu aş dori un partid unde este un singur candidat care este votat de toată lumea şi atunci ar fi un vot mai mult formal. Eu aş vrea un partid deschis, cum am mai spus, un partid care creşte oamenii, un partid unde sunt mai mulţi lideri şi asta mi-aş dori: un partid cu mai mulţi candidaţi pentru rolul de preşedinte", a explicat Armand pentru Gândul. 

Posibilitatea ca Cioloş să candideze în viitorul apropiat la şefia USR este foarte îndepărtată, crede Armand, pentru că fostul premier „nu vrea să fie instrumentalizat" , dar asta nu înseamnă că nu va lupta, împreună cu cei care-l susţin, pentru o relaţie cât mai strânsă. O variantă pe care a luat-o în calcul este şi propria candidatură, spune Clotilde Armand, chiar dacă susţine că până acum nu s-a hotărât definitiv dacă va intra sau în cursa internă pentru conducerea formaţiunii.

În perspectiva unei confruntări directe pentru şefia USR, pe care Armand o vede mai degrabă constructivă, pentru formarea mai multor lideri, după discuţiile care au urmat excluderii soţului său, Sergiu Moroianu, din partid, relaţia dintre Armand şi Nicuşor Dan s-a schimbat, admite aceasta, dovadă că şi în subiectul Cioloş au opinii diferite, insistând, însă, că prin dialog totul poate fi rezolvat. Există acest dialog, vine din ambele părţi? Răspunsul la această întrebare vine cu o oarecare ezitare: „Din partea mea sigur există. V-am spus, pentru că atâta timp cât există admiraţie pentru ce s-a făcut, există şi cale de dialog", întăreşte Armand.

„Domnul Nicuşor Dan este o persoană pe care soţul meu şi cu mine o cunoaştem de foarte mult timp pe care am sprijinit-o de foarte mult timp şi pentru noi el este omul care a deschis acest drum, este un pionier, a fost un om cu o determinare exemplară. Şi pentru mine el aşa rămâne, ca un exemplu. Faptul că acum nu sunt de aceeaşi părere cu el este o altă problemă, dar el pentru mine rămâne omul pe care timp de 20 de ani l-am susţinut. (…) Faptul că acum nu sunt de acord cu el, este şi ăsta un fapt", a adăugat aceasta. 

Cele mai citite

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă