Dacian Cioloș avertizează: Programul de guvernare PSD-ALDE a eșuat după doar opt luni. Coaliția de guvernare continuă consumul iresponsabil

de Mihai Diac , 11 septembrie 2017 - stire actualizata la ora 21:10, 11 septembrie 2017
Dacian Cioloș avertizează: Programul de guvernare PSD-ALDE a eșuat după doar opt luni. Coaliția de guvernare continuă consumul iresponsabil

Rectificarea bugetară anunțată de Guvernul Tudose arată că ”experimentul Dragnea” și programul de guvernare al Coaliției PSD-ALDE a eșuat după doar opt luni, subliniază un comunicat emis luni de Platforma România 100, condusă de Dacian Cioloș.

"Coaliția de guvernare continuă consumul iresponsabil al resurselor și îndatorarea pe termen lung a țării. Consecințele cele mai grave ale acestei rectificări bugetare sunt:

Reducerea banilor alocați investițiilor din fonduri publice cu cel puțin 1,6 miliarde de lei, care condamnă țara la o încetinire a dezvoltării pe termen mediu și lung și privează cetățenii de construcția urgentă de drumuri și autostrăzi. 

Majorarea deficitului prin creșterea cheltuielilor mult peste veniturile previzionate duce la îndatorarea României într-un ritm accelerat în condiții de creștere economică, o politică falimentară pe termen lung. 

Încercarea de peticire a bugetului prin măsuri dăunătoare economiei, luate în grabă, precum creșterea accizelor la combustibil sau prin măsurile luate la nivelul companiilor de stat de direcționare a dividendelor și rezervelor către stat (peste 2 miliarde din rezerve). Coaliția PSD-ALDE arată că are nevoie de bani pentru a acoperi problemele bugetare pe termen scurt și elimină astfel posibilitatea de investiții și de creare de locuri de muncă pe termen lung prin decapitalizarea brutală a companiilor de stat.

Totodată, Guvernul Tudose recunoaște explicit în nota de fundamentare a proiectului legislativ că banii alocați la începutul anului erau insuficienți plății pensiilor până în luna decembrie. « Nepromovarea prezentului act normativ ar putea avea drept consecinţe neachitarea integrală şi la timp a pensiilor din sistemul public de pensii în anul 2017, element ce vizează interesul general public şi constituie situaţie de urgenţă.» 

Vedem astfel cum coaliția de guvernare duce o politică riscantă care poate duce la întârzieri în plata pensiilor așa cum a dus deja la întârzieri de plată a salariilor și soldelor pentru personalul din armată. 

De asemenea, Platforma România 100 atrage atenția că până la sfârșitul anului multe spitale vor avea grave probleme financiare și vor ajunge în imposibilitatea de a plăti salarii din alocările insuficiente așa cum sunt indicate în proiectul de rectificare.

Guvernul Tudose perpetuează minciuna privind absorbția fondurilor europene, prin păstrarea în veniturile din fonduri UE a peste 12 miliarde de lei reprezentând subvențiile către agricultură, incluse în premieră în bugetul de stat pentru a masca eșecul absorbției fondurilor de coeziune.

Platforma România 100 atrage atenția că Guvernul PSD-ALDE a amânat cu câteva luni această rectificare bugetară doar pentru a o ”coafa” într-una așa zis pozitivă prin ”scamatorii” fiscale care pe termen lung vor afecta cetățenii prin creșterea prețurilor și încetinirea dezvoltării țării", subliniază comunicatul transmis de România 100.

Loading...

Comentarii

 • tiu

  12 septembrie 2017 15:53

  Cometariu de prost gust al lui Dacian ciolos,vinovat ce sa intamplat cu rconomia tzarii si pt. care regret ca l-am votat pe iohannis ca presedinte al Romaniei.Cateva mii de argeseni si din Jud.Giurgiu imi reproseaza acest lucru,de aceea cred ca iohannis nu va mai obtine al 2-lea mandat de presedinte.

  raspunde comentariului
  • Ella

   12 septembrie 2017 20:54

   De ce comentariu de prost gust ? Ai intrat cumva personal intr-un magaxin in ultimele 2-3 saptamini ? Daca "da" nu ai vazut ca au crescut preturile la aproape toate alimentele ? De ce oare nu te-ai intrebat ? Ca asta nu are legatura cu guvernarea dlui Ciolos ! Astea sint consecintele cresterilor aberante ale salariilor si pensiilor din ultimele luni ! Nu te ma raporta la discursirile dlui Dragnea si ale dlui Tariceanu ! Du-te in magazine in piata le tarani si vezi preturile de consum la alimente in primul rind si apoi la celelalte produse !

   raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design