7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăTechCine este noul candidat al FDGR la primăria Sibiului

Cine este noul candidat al FDGR la primăria Sibiului

Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) a decis că Astrid Fodor va candida din partea partidului pentru funcția de primar rămasă vacantă după alegerea ca președinte a lui Klaus Iohannis, informează Mediafax.

Astrid Fodor, în prezent primar interimar al municipiului Sibiu, a declarat că i se pare oportun să se organizeze alegeri anticipate în 2015. Aceasta a precizat că va candida "categoric" din partea FDGR.

"Candidatura categoric va fi din partea FDGR, eu nu am nicio intenţie vreodată să mă afiliez altui partid decât FDGR", a mai spus Fodor.

Întrebată dacă se aşteaptă ca PNL să aibă candidat propriu la Primăria Sibiu, Astrid Fodor a răspuns: "Fiecare îşi stabileşte strategia, nu contează la ce mă aştept eu, este problema fiecăruia".

Astrid Fodor s-a născut în 6 noiembrie 1953, la Sibiu. Jurist de profesie, Astrid Fodor a lucrat în mediul privat din Sibiu şi Mediaş şi a deţinut funcţia de director economic al Consistoriului Evanghelic.

Astrid Fodor este membră a Forumului Democrat al Germanilor din România şi a fost aleasă pentru prima dată în funcţia de consilier local în 2004. Patru ani mai târziu, ea a devenit şi viceprimar al municipiului Sibiu, făcând parte din echipa lui Klaus Iohannis.

Potrivit celei mai recente declaraţii de avere, Astrid Fodor deţine o parte dintr-un teren de peste 600 de metri pătraţi în extravilanul municipiului Mediaş şi un autoturism Peugeot, cumpărat în 2006. Astrid Fodor are un credit de 33.000 de lei contractat de la o bancă în anul 2013. De asemenea, în anul 2013, Astrid Fodor a câştigat 38.256 de lei de la Primăria Sibiu.

Klaus Iohannis a câştigat de patru ori alegerile pentru Primăria Sibiu, candidând din partea FDGR. La scrutinele din 2008 şi 2012, candidatura sa a fost susţinută şi de către PNL, formaţiune care nu a avut un candidat propriu, dar a deţinut de fiecare dată un fotoliu de viceprimar.

Cele mai citite

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...
Ultima oră
Pe aceeași temă