Ce strategie va avea la alegeri partidul condus de Mircea Geoană

de Carla Popa , 14 februarie 2016 - stire actualizata la ora 16:37, 14 februarie 2016
Ce strategie va avea la alegeri partidul condus de Mircea Geoană

Partidul Social Românesc (PSRO) va candida cu liste şi candidaţi proprii la alegerile locale şi parlamentare din 2016, a anunţat, duminică, preşedintele formaţiunii, Mircea Geoană. 

"PSRO este o alternativă la actualul carusel de partide tradiţionale şi considerăm că este obligatoriu, în condiţiile în care în jurul PSD şi al sateliţilor acestuia şi al lui Traian Băsescu s-a constituit o adevărată coaliţie a răului, care încearcă să perpetueze vechiul sistem politic, vechiul sistem corupt şi mafiot, vechiul sistem care încearcă să-şi salveze privilegiile şi să schimbe mersul justiţiei, avem obligaţia împreună cu cei care cred în aceste idealuri de schimbare şi de transformare adevărată să creăm o alternativă mai puternică. Şi, de aceea, suntem deschişi pentru stabilirea de acorduri de guvernare şi de majorităţi post electorale cu partide care doresc să vină în întâmpinarea crezului şi priorităţilor noastre. Este vorba de PNL, de alte formaţiuni de talie poate mai mică, că e vorba de platforme civice, de cetăţeni care doresc să reprezinte adevărata schimbare. Decizia noastră este să intram într-o discuţie post electorală şi un acord politic post electoral cu PNL. Este un pas pe care am stabilit să-l facem în perioada imediat următoare", a afirmat Geoană într-o conferinţă de presă, anunţă Agerpres

Potrivit acestuia, alianţa va fi una post electorală cu PNL, în condiţiile în care "PSRO este un partid social democrat modern", iar liberalii au o altă doctrină. "Nu creăm niciun fel de amalgam între două doctrine diferite, suntem două partide diferite. Avem un acord de colaborare parlamentară cu PNL din aprilie anul trecut. Avem o bază de colaborare şi o bază de dialog... tot ce înseamnă o colaborare în ziua votului şi după ziua votului este o consecinţă firească a acestor lucruri. Dacă vor fi două tururi, şi sper să fie două tururi (...), candidatul cel mai bine plasat va fi susţinut", a explicat Geoană. Potrivit acestuia, PSRO "are o predispoziţie firească" către zona ecologistă. 

PSRO a decis, duminică, lansarea într-o amplă dezbatere a ofertei publice pentru alegerile locale, aceasta fiind însoţită şi de o platformă de dezbateri publice în care opiniile se pot transforma în acte normative. 

"Schimbarea adevărată începe acum, este o ofertă politică modernă. (...) Anul 2016 este decisiv în a produce o schimbare adevărată în modul în care România este condusă şi administrată. Dacă anul 2016 va permite reproducerea vechiului sistem politic, şansele ca românii să prospere şi să putem să înfruntăm împreună vremurile complicate pe care le avem în plan intern şi internaţional vor fi foarte scăzute. Dorim în continuare ca guvernarea centrală şi locală pe care o propunem să fie în interesul oamenilor, şi nu a unei elite oligarhice care s-a învăţat să profite şi să sifoneze banul public", a arătat Mircea Geoană, care a pledat pentru o nouă clasă politică. 

El a arătat că au existat foarte multe speculaţii cu privire la alianţe sau la alte moduri de recoagulare a spaţiului politic. "Ştim că nu va fi uşor, că ducem o luptă împotriva unor partide care au mai multe resurse şi care blochează transformarea şi progresul României. (...) Suntem partidul care propunem în oferta noastră politică 'România socială' schimbări radicale. Vreau să ducem o luptă nemiloasă împotriva 'coaliţiei răului', care încearcă cu disperare să păstreze vechiul mod de a face politică în România. 'Coaliţia răului' - PSD, acoliţii lor şi Traian Băsescu sunt din acelaşi film. Încearcă să întoarcă justiţia şi să oprească lupta împotriva corupţiei. Toţi!", a subliniat liderul PSRO. 

Comentarii

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design