23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTechCe acuzaţii îi aduce europarlamentarul Cătălin Ivan şefei delegaţiei PSD

Ce acuzaţii îi aduce europarlamentarul Cătălin Ivan şefei delegaţiei PSD

Europarlamentarul Cătălin Ivan a declarat, miercuri, că şefa delegaţiei PSD în PE, Viorica Dăncilă, a fost "pusă să mintă" pentru a-l discredita, el solicitându-i preşedintelui executiv al PSD, Liviu Dragnea, "să nu se mai ascundă în spatele doamnelor" din partid, informează Mediafax.

"Îi transmit lui Liviu Dragnea să-mi spună direct dacă îl nemulţumeşte ceva legat de activitatea mea în partid şi să nu se mai ascundă în spatele unor doamne, colege din partid. Doamna Viorica Dăncilă a fost pusă azi să mintă în ideea că mă va discredita în vreun fel", a declarat Ivan.

El a arătat că nu este membru în Comisia de control bugetar şi că, în consecinţă, aprecierile făcute de Viorica Dăncilă legate de persoana sa reprezintă "o minciună".

"Eu sunt doar supleant. Membru plin şi vicepreşedinte la Comisia de control bugetar este domnul Dan Nica. Dan Nica nu a lipsit de la şedinţe, deci nu aveam de ce să-l înlocuiesc", a subliniat Ivan.

El a spus că acest mod al lui Livu Dragnea de a-i sancţiona pe cei care îl contrazic este "penibil".

"E o mare mincină şi un mod penibil prin care domnul Dragnea încearcă să-şi sancţioneze colegii care îl contrazic", a susţinut Ivan.

Europarlamentarii PSD susţin că neparticiparea în ultimul timp a lui Cătălin Ivan la activităţile Grupului şi ale delegaţiei PSD din PE afectează buna funcţionare a activităţii delegaţiei, iar absenţa sa de la lucrările Comisiei de Control Bugetar a creat "vulnerabilităţi la adresa României".

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, delegaţia europarlamentarilor români din Grupul S&D constată că, de o perioadă lungă de timp, eurodeputatul Cătălin Ivan nu a mai participat la activităţile Grupului S&D şi ale delegaţiei PSD din Parlamentul European, "periclitând astfel buna funcţionare a activităţii delegaţiei în ansamblu".

"Absenţa sistematică a dlui Ivan de la activităţile Comisiei de Control Bugetar a fost de natură a crea probleme foarte serioase delegaţiei, dar şi vulnerabilităţi la adresa României, permiţând deschiderea unor discuţii despre posibile sancţiuni în ceea ce priveşte utilizarea fondurilor europene", se arată în comunicat.

Totodată, europarlamentarii PSD afirmă că sunt "extrem de preocupaţi de lipsa totală de activitate a domnului Ivan, ca membru al Delegaţiei la Comisia Parlamentară de Cooperare UE-Rusia, în contextul în care dezbaterea privind relaţia UE cu Federaţia Rusă este una dintre cele mai grave, şi cu consecinţe directe, asupra României".

Aceştia fac un apel către Cătălin Ivan "să-şi îndeplinească onest responsabilităţile pe care le are ca europarlamentar social-democrat".

Recent, Cătălin Ivan a fost înlăturat de la şefia PSD Sector 1, conducerea organizaţiei fiind dizolvată.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a precizat, la sfârşitul lunii ianuarie, după CExN de la Sinaia, că organizaţiile PSD Sector 1 şi Sector 5 au fost dizolvate ca urmare a propunerii preşedintelui PSD Bucureşti, Ecaterina Andronescu. "La propunerea doamnei Andronescu, preşedinta organizaţiei de Bucureşti, am dizolvat organizaţiile de la Sectorul 1 şi Sectorul 5, i-am numit pe domnii deputaţi Tudorache coordonator la Sectorul 1, domnul Rizea la Sectorul 5 şi au primit ca sarcină ca până la Consiliul Naţional să vină cu un proiect de restructurare a organizaţiei de Bucureşti în anasamblul său", a spus el.

Europarlamentarul Cătălin Ivan a susţinut la acel moment că înlăturarea sa de la şefia PSD Sector 1 a fost o "execuţie", el arătând că motivul real constă în faptul că l-a "supărat" pe Liviu Dragnea, dar şi pe Victor Ponta atunci când a făcut declaraţii împotriva lui Sebastian Ghiţă.

Cele mai citite

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...
Ultima oră
Pe aceeași temă