10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăTechCătălin Predoiu, despre pensiile militare: Să intervii pervers şi să induci panică...

Cătălin Predoiu, despre pensiile militare: Să intervii pervers şi să induci panică e sabotaj la siguranţa noastră. Sistemul nu e format din “anaconde”

O discuţia pertinentă privind echitatea sistemului de pensii nu trebuie transformată într-o "vânătoare de vrăjtoare" contra "oamenilor în uniforme" din sistemul de ordine publică şi siguranţă naţională, pentru că acesta nu e format din "anaconde", crede vicepreşedintele Camerei, Cătălin Predoiu, conform Mediafax.

"A făcut V. Olguţa o analiză de risc sistemic când a deschis guriţa să spună că se va umbla la pensii? Au empatizat L. Dragnea şi V. Olguta cu ce gândeşte şi simte un ofiţer aflat, la propriu, în tranşee în teatrele de operaţiuni sau prin peşterile din Afganistan servind Patria, care nu şi-a văzut soţia şi copiii de luni de zile? Ce e în mintea şi sufletul acestor oameni, atunci când cei doi politicieni sus-menţionaţi au declanşat jihadul mediatic contra lor?! Sau poate că asta a fost, de fapt, adevăratul motiv: nu echitatea în sistemul de pensii (pe care tot ei au stricat-o), ci blocarea pentru o vreme a sistemelor esenţiale de funcţionare a statului: Justiţia şi Apărarea. Dacă ăsta nu e un act de trădare politică a intereselor ţării, nu ştiu ce mai înseamnă trădare în această ţară nenorocită de unii, subliniez, de unii dintre politicienii de vârf!", spune vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, într-o postare de pe blogul personal intitulată "Lei şi anaconde, chirurgi şi măcelari".

Predoiu crede că este o greşeală ca publicului să îi fie indusă "ideea grosieră că tot ce e în uniformă e rupt de popor şi de interesele lui, când, de fapt, situaţia e inversă".

"Cu atât mai mult cu cât trăim într-o regiune plină de tensiuni geopolitice în care se aude zăngănit de arme. Vedem cumva aceeaşi abordare în Ungaria? În Rusia? Dimpotrivă! Bine că ne dăm noi singuri cu bocancii în fluierele picioarelor! Şi pentru ce?! Şi pentru cine?!

Pentru ca unii politicieni să vadă Justiţia rărită din doi în doi judecători, dacă se poate din cei care stau să judece dosare de corupţie, pentru ca unele «conserve» să vadă sistemul de Apărare paralizat pe liniile de comanda şi în centrele de decizie", a argumentat vicepreşedintele Camerei.

Însă Predoiu spune şi că " trebuie echitate în sistemul de pensii şi de salarizare" şi că măsura eliminării pensiilor speciale "pentru o perioadă (în primul rând pensiile parlamentarilor, pentru că ei sunt primii care trebuie să dea exemplu de sacrificiu!), până avem excedente bugetare şi piramida gradelor este reaşezată cu «baza la bază şi vârful în sus» se impunea demult".

"Dar să intervii pervers şi să induci panica în sistem, să operezi politic neprofesionist şi să transformi acest subiect într-o isterie contra sistemului de Apărare şi Justiţie e un sabotaj la siguranţa noastră, a tuturor (…) Revenind şi conchizând, dacă cineva îşi închipuie că aceste epurări indirecte au şi partea lor bună, că din sistem sunt eliminaţi şi fripturişti, spun că nu aşa se elimină fripturismul dintr-un sistem, ci printr-o muncă migăloasă şi pe termen lung de profesionalizare şi consiliere. Dar aceasta presupune ca operatorul politic să fie la rândul său profesionalizat şi echipat cu o mentalitate pe măsura provocărilor statale ale momentului şi ale regiunii. Suntem încă departe, spre disperarea aliaţilor şi prietenilor, care ne vor profesionişti, puternici şi prosperi. Răul e la noi în casă!", a mai scris, pe blogul personal, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor şi fost ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă