15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăTechCătălin Ivan: Un grup din PSD lucrează la un nou proiect al...

Cătălin Ivan: Un grup din PSD lucrează la un nou proiect al partidului, fără Liviu Dragnea

Grupul de social-democrați care lucrează la un nou proiect pentru PSD își va face publice ideile la începutul anului viitor, a declarat joi europarlamentarul Cătălin Ivan, citat de Agerpres.

Potrivit lui Cătălin Ivan, în jurul actualului lider Liviu Dragnea sunt tot mai puțini oameni, iar noul proiect vizează o modernizare a PSD.

"Există un grup în PSD, tot mai mare, care lucrează la un nou proiect pentru PSD, iar în prima parte a anului viitor va fi prezentat public. Este un proiect complex, cu tot ceea ce înseamnă mecanisme interne de funcționare ale unui partid modern. În jurul lui Dragnea sunt tot mai puțini oameni, se vede clar că a ținut captiv acest partid cu oameni veniți din afara partidului. El controlează ce mai poate controla cu oameni din PD și PRM — Darius Vâlcov de la PD, iar Codrin Ștefănescu și Olguța Vasilescu din PRM. În rest, sunt oameni nemulțumiți de felul în care merge partidul sau situația în care se află PSD, deci nemulțumirea este mare, iar noi, grupul care lucrează, nu stăm să vedem ce se întâmplă cu Liviu Dragnea și vom propune membrilor de partid un nou proiect în interiorul PSD", a spus Ivan.

În opinia europarlamentarului, în partid există și membri care nu au fost niciodată altceva decât social-democrați și care doresc să evite ca PSD să aibă soarta PNȚCD.

"Am realizat cu toții pericolul, membrii de partid vechi, care am fost doar în PSD, și vom lua atitudine. Conducerea actuală, practic nu mai există, Liviu Dragnea fiind un membru care mimează că mai conduce PSD. Faptul că acel miting de un milion de membri nu mai are loc, că nu mai au mitinguri în țară de susținere pentru Liviu Dragnea, arată că partidul s-a decuplat de Liviu Dragnea și de cei din jurul lui", a mai spus europarlamentarul PSD.

Cătălin Ivan a participat joi, la Facultatea de Studii Economice și Gestiune a Afacerilor din cadrul Universității Babeș-Bolyai, la prima dezbatere din mediul universitar organizată pentru analizarea proiectului de scoatere în afara legii a acțiunilor la purtător. Dezbaterea este organizată de Asociația Inițiativa pentru Dezvoltare "RoAction".

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...
Ultima oră
Pe aceeași temă