Băsescu despre Iohannis: Poate e încă recuperabil pentru democrație

de Mihai Diac , 19 februarie 2016 - stire actualizata la ora 21:51, 19 februarie 2016
Foto: Arhivă

Liderul Mișcării Populare, Traian Băsescu, a declarat vineri, la o întâlnire la Satu Mare cu membri ai formaţiunii sale, că, după afirmaţiile preşedintelui Klaus Iohannis cu privire la situaţia Antena 3, nu îi pare totuşi rău că l-a susţinut pe Iohannis, informează Agerpres.

"Mă uitam şi la bietul preşedinte Iohannis pe care l-am susţinut, votat şi vouă băsiştilor v-am cerut să-l votaţi. Nici acum nu-mi pare rău, că Doamne fereşte cu Ponta! Iohannis poate încă e recuperabil pentru democraţie. Dar să spui tu: 'să vedem ce facem că e o decizie administrativă'. Poate i-a fost grea traducerea de la limba germană la limba română. Hotărârea judecătorească definitivă nu e o decizie administrativă, este o lege. Aşa scrie în Constituţia României. Hotărârile judecătoreşti definitive sunt legi ale statului român pe care statul trebuie să le implementeze cu toată forţa. Gândiţi-vă că este condamnat un amărât, în câteva ore forţele statului, cu Poliţie, cu Jandarmerie, cu girofaruri se duc şi îl ridică. La trustul lui Voiculescu nu se poate pune în aplicare o evacuare dintr-o casă care a devenit a statului. Asta arată că avem o problemă cu justiţia", a declarat Băsescu. 

Liderul MP a mai spus că justiţia din România este încă incomplet reformată, statul de drept este încă insuficient consolidat, explicând că în perioada mandatului său a întâmpinat greutăţi. 

"Miercuri s-a confirmat fără putere de tăgadă că statul de drept nu este un bun câştigat definitiv în România, că justiţia poate fi atacată cu neruşinare de oameni politici şi înfrânte hotărâri ale justiţiei", a mai spus Băsescu.

Comentarii

 • vero

  22 februarie 2016 18:52

  Da, domnu' Basescu, a fost deja recuperat de "democratia originala" iliesciana. "Punct si de la capat". Capatul este urmatorul - USL = FSN, Iohannis = Iliescu, tatucul care-i apara pe hoti, Basescu = dusmanii Ratiu si Coposu... Cu urmatoarele mentiuni - Iliescu avea charisma, era intelligent, avea abilitati exceptionale de comunicare si de conducator, era identificat imediat de catre interlocutorul de pe strada ca fiind din popor, impunea respect, s-a multumit cu salariul lui si n-a alegat dupa averi. Iohannis este un taran neamt prostovan, avar dar suficient de siret si de chibzuit cat sa stranga avere este arogant caraghios in gaunosenia lui faloasa, in timp ce smecherii isi bat joc de el periindu-l in fata sau maimutarindu-l pe la spate haita il va tine in sah in permanenta, in timp ce pe Iliescu n-au reusti sa-l doboare. Base, vei avea un an ingrozitor de greu, pentru ca ai ramas singura ciuca a bataii. Esti mancat de recuperabilul de care zici.

  raspunde comentariului
 • tupeu impardonabil

  20 februarie 2016 21:42

  La Jilava DA...autoritatile au dreptate, cu ochii dupa infractori s-a aratat Iohannis.

  raspunde comentariului
 • democratia cui?

  20 februarie 2016 12:55

  Dar ce are a face Iohannis cu democratia, inteleasac in sensul din dictionar? S-a vazut extraordinar de bine din comunicatul dat pe FB, in care doar a intarit prima declaratie. El are sarcinile lui trasate de grupul infractional organizat la care a aderat, de voie, de nevoie, ce mai conteaza, adica GRIVCO-PSD, serveste interesele mafiei USL si gata. Oh, da, si executa si ordinele primite de la nucleul UE, Germania-Franta.Of, deja s-au adunat cam multe si stiti ca el se misca si citeste mai greu. Se impune o vacanta. Cand e Pastele? Pe 1 Mai? Prea tarziu, nu rezista pana atunci. Ia sa vedem ce ofera Agentia de Voiaj Cotroceni Brazilia, Antile, Hawai, Florida - exclus Florida ca s-a plictisit de Florida.

  raspunde comentariului
 • Baseku feseneu

  20 februarie 2016 11:19

  Paradoxal, ce spune tov. Bsq. - secretar general al P.P.Z.D. - e in mare adevarat si valabil. Dar nu datorita, ci din cauza lui ! Acest ,,cuiul lui pepelea'' - mai cunoscut sub numele de Imreh Asztalos, capitanul turnator - la propriu si la figurat ! - s-o fi crezind un tatuc al democratiei, cind el de fapt a fost, dupa o prima faza, o frina in democratizarea tarii. El ar cam trebui sa vorbeasca la D.N.A., sau ...la vorbitor !

  raspunde comentariului
 • dr.Samarescu

  20 februarie 2016 9:48

  Nu spun sa nu vorbeasca în public...Sa vorbeasca însa,numai când are ceva consistent de zis.Regimul actual pare serios,prezinta încredere.Sper în mai bine.

  raspunde comentariului
 • Categoric e recuperabil

  19 februarie 2016 23:04

  Dar numai dupa un mic curs de reciclare . Omul nu e rau intentionat doar ca nimeni pina acuma nu i-a explicat care este fisa postului presedintelui Romaniei . Situatia grava este insa la Tariceanu . Tariceanu nu mai e recuperabil nici pentru democratie si nici pentru pubela fiindca a optat definitiv pentru HAZNA .

  raspunde comentariului
 • fratele basescu

  19 februarie 2016 22:56

  mai dute dreaku de securist imputzit ! moarte usoara !

  raspunde comentariului
  • Mitica

   20 februarie 2016 11:17

   ... esti un jeg din marea masa de pensionari decrepiti si fara discernamant , tzatze analfabete , indivizi retardati care traiesc din mila sociala , toti fani al Latrinelor lui Voiculescu ! V-am vazut in Piata Constitutiei , o zoomasa fara repere , manipulati de niste indivizi jalnici , pupincuristi devotatii dosului de varan !

   raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design