11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăTechAsociația lui Dacian Cioloș și-a început oficial activitatea. Din organizație fac parte...

Asociația lui Dacian Cioloș și-a început oficial activitatea. Din organizație fac parte foști membri ai guvernului tehnocrat, deputați USR, dar și un membru PNL. Lista înscrierilor este deschisă

Dacian Cioloș a lansat, miercuri, portalul on line al noii sale asociații, "Platforma România 100". Prin această lansare, fostul premier anunță că se va implica activ și constant în viața politică românească, alături de majoritatea membrilor fostului său guvern, dar și de persoane care vor să susțină organizația sa.

 „Dorim o schimbare de atitudine la nivelul partidelor politice”, este răspunsul la întrebarea „De ce ne implicăm”, postată chiar pe prima pagină a noului portal și care arată că asociația va avea un dublu rol, civic și politic, similar mișcării conduse în Franța de noul președinte Emmanuel Macron.

„Guvernul condus de Dacian Cioloș a oferit partidelor un răgaz pentru a răspunde aşteptărilor românilor de a avea o guvernare onestă, deschisă, orientată spre societate. Mai mult, în octombrie 2016, am lansat 10 principii pentru o Românie nouă și un plan de acţiuni. Intenţia noastră a fost să oferim un liant forţelor politice pregătite să susțină un proces de modernizare a societății românești, dincolo de interesul imediat al unor politicieni sau partide politice. Această transformare nu a avut loc”, se arată pe ro100.ro.

Asociaţia "Platforma România 100" îi are ca fondatori pe Dacian Cioloș, pe fostul ministru de Interne Dragoș Tudorache, pe fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu, pe fostul ministru al Muncii Dragoș Pîslaru și pe Alin Mituța, fostul director de cabinet al lui Dacian Cioloș.

Dacian Cioloș este și președintele comitetului director al asociației, Dragoș Tudorache, Vlad Voiculescu și Dragoș Pîslaru sunt vicepreședinți, iar Alin Mituța este director executiv, potrivit datelor oficiale, înregistrate la tribunal.

Organizația neguvernamentală pe care fostul premier Dacian Cioloș a anunțat că o va lansa în curând a fost înregistrată deja oficial la începutul lunii martie.

Din echipa Platformei România 100 mai fac parte, printre alții, fostul ministru pentru Dialog Social Violeta Alexandru, fostul secretar de stat Valeriu Nicolae sau fostul purtător de cuvânt al Guvernului Cioloș, Liviu Iolu.

„Vrem să vedem câți suntem cei care ne dorim implicarea în schimbarea țării” este unul dintre motivul pentru care Dacian Cioloș și colegii său au înființat această asociație, potrivit portalului ro100.ro.

Astfel, cei care doresc să i se alăture fostului premier se pot înscrie în asociație sau o pot susține cu donațiii în bani. „Schimbarea este posibilă și trebuie să înceapă cu felul în care este guvernată România – transparent, deschis, cu onestitate, în dialog cu oamenii. (…) Ca popor, putem mai mult decât am arătat până acum. Vă invit să veniți alături de noi, să vă alăturați echipei. Vă invit să schimbăm România împreună”, acesta este îndemnul fostului premier, postat pe portalul noii sale platforme.

Asociației condusă de către Dacian Cioloș i s-au alăturat deja și politicieni din opoziția parlamentară, ceea ce înseamnă că Platforma România 100 are deja reprezentanți în Parlament. Aceștia sunt deputații USR Claudiu Năsui, Cătălin Drulă, Liviu Moșteanu și Cristian Ghinea, acesta din urmă fost ministru al fondurilor Europene în Guvernul Cioloș, dar și Hildegard Brandl, de la PNL.

Din organizația nu fac parte foști miniștri din Executivul tehnocrat asupra cărora au existat suspiciuni sau, în unele cazuri, chiar acuzații de corupție, precum fostul ministru de Interne Petru Tobă. 

Cele mai citite

Pui vopsit, pentru a părea proaspăt. Avertismentul șefului ANPC. FOTO

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, avertizează, în această dimineaţă, că unele firme vopsesc carnea de pui, pentru a o face să...

Sectorul 4 se transformă într-o oază urbană: Campanie de înverzire prin plantarea a peste 1500 de copaci

Într-o mișcare impresionantă de regenerare urbană, Sectorul 4 din București a dat startul unei ample campanii de înverzire, plantând peste 1500 de copaci. Această...

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...
Ultima oră
Pe aceeași temă