15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăTechAlegeri locale parțiale. În feuda lui Liviu Dragnea din Teleorman, candidații PSD...

Alegeri locale parțiale. În feuda lui Liviu Dragnea din Teleorman, candidații PSD au câștigat scrutinul în trei comune

PSD a câștigat alegerile locale parțiale din județul Teleorman, feuda lui Liviu Dragnea, pentru funcția de primar în comunele Cervenia, Poeni și Salcia, potrivit directorului de campanie, Dănuț Cristescu.

Potrivit sursei citate, în toate cele trei localități, diferența de scor între învingători și restul candidaților a fost mare.

"Rezultatul a fost foarte bun. Am câștigat în toate cele trei localități. De mâine trebuie să ne apucăm de treabă în toate cele trei localități. A fost o diferență de scor semnificativă. A fost o diferență foarte mare la Poeni. Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ și să ne facem treaba în continuare. Nu contează diferența de scor, ci faptul că cei trei, Doru Slobozeanu de la Cervenia, Dănuț Botescu de la Poeni și Iulian Olteanu de la Salcia trebuie să își desfășoare activitatea cum trebuie și să rezolve problemele cetățenilor", a declarat pentru Agerpres Dănuț Cristescu.

Conform numărătorii paralele, PSD a obținut peste 70% în două din cele trei localități în care s-au organizat alegeri locale parțiale pentru funcția de primar. Dintr-un total de 2.489 de alegători, în comuna Cervenia s-au prezentat la urne 1.511 persoane cu drept de vot. PSD a obținut 70,6%, iar PNL 26%.

În comuna Poeni, 1.476 de persoane, dintr-un total de 2.340, și-au exercitat dreptul de vot. Partidul Social Democrat a câștigat alegerile cu 79,48%, în timp ce PNL a obținut 7,28%.

În localitatea Salcia, 1.489 de cetățeni, din cei 2.159 așteptați la urne, au votat. 56,5% dintre aceștia au ales PSD, iar alți 38,4% au ales PNL.

În urma acestor alegeri locale parțiale, Doru Slobozeanu este noul primar al comunei Cervenia, Dănuț Botescu este noul edil al comunei Poeni, iar Iulian Olteanu a câștigat primăria Salcia. Județul Teleorman s-a situat pe primul loc pe țară ca număr de localități în care au loc alegeri locale parțiale pentru primari, după ce foștii primari au fost declarați incompatibili de ANI.

Cele mai citite

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...
Ultima oră
Pe aceeași temă