15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăTechALDE şi PSD au organizat împreună propria serbare de Ziua Națională unde...

ALDE şi PSD au organizat împreună propria serbare de Ziua Națională unde au oferit ţuică, brânză şi cârnaţi

Principalii lideri din ALDE și PSD, care n-au fost invitați de președintele Iohannis la recepția de la Palatul Cotroceni, au organizat joi, împreună, propria “recepţie” de 1 decembrie, informează Agerpres.

Acțiunea celor două partide s-a desfășurat la sediul ALDE din București, imediat după ce s-a încheiat parada militară de la Arcul de Triumf.

“Beţi un ceai şi să mâncaţi o bucăţică de pâine cu brânză şi ceapă, aşa cum este obiceiul la români. Având în vedere că este campania electorală, mi-ar fi făcut mare plăcere şi nouă, şi colegilor de la PSD să facem o sărbătoare la care să participle cât mai multă lume. Cum există anumite reglementări stricte în această privinţă şi nu vreau să fim acuzaţi că oferim mită electorală, nu am putut să invităm românii, dar sigur că invitarea presei este ceva firesc şi suntem împreună cu o seamă de colegi din ţară, care au venit să sărbătorească alături de noi”, a declarat copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu.

Tăriceanu a afirmat că reuniunea organizată de ALDE “este cel mai frumos lucru pe care” l-ar fi putut face, afirmând că astfel ALDE şi PSD dau un mesaj tuturor românilor despre modul în care înţeleg sărbătorirea zilei de 1 decembrie.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea, a declarat că de foarte multe ori, de ziua naţională, el însuşi era cel care îi servea pe cei care sărbătoreau cu fasole şi cârnaţi.

“Eu vreau să vă spun că atât de bine m-am simţit ca în multe alte dăţi când am petrecut ziua naţională printre români. Au fost ani în care serveam eu efectiv fasole şi ciolan de ziua naţională şi punem vin fiert şi ţuică fiartă, nu aşa cum pune ALDE ţuică rece aici”, a spus Dragnea.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...
Ultima oră
Pe aceeași temă