15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăOrban: "Regelementările noaptea, pe nepusă masă, au luat sfârșit!"

Orban: “Regelementările noaptea, pe nepusă masă, au luat sfârșit!”

Premierul Ludovic Orban a declarat joi că s-a încheiat perioada reglementărilor “adoptate noaptea, pe nepusă masă, fără niciun fel de consultare a mediului de afaceri, care aduc modificări substanţiale şi care afectează planul de afaceri al companiilor”.

“Perioada reglementărilor adoptate noaptea, pe nepusă masă, fără niciun fel de consultare a mediului de afaceri, care aduc modificări substanţiale şi care afectează planul de afaceri al companiilor, s-a dus. Vă garantez că astăzi în România există un Guvern care este un prieten al mediului de afaceri, un partener al mediului de afaceri, un Guvern care înţelege foarte bine că dezvoltarea României să bazează pe iniţiativa economică individuală, pe investiţii, pe asumare de riscuri, de responsabilitate, şi care are ca obiectiv foarte clar să încurajeze afacerile, iniţiativa economică, investiţiile şi orice fel de reglementare care vizează afacerile să fie adoptată doar în urma unei consultări largi a întregului mediu de afaceri şi să fie luată din timp astfel încât să existe posibilitatea adaptării fiecărei companii la eventualele schimbări ale legislaţii”, a spus Orban, la cea de-a XXVI-a ediţie a Topului Naţional al Firmelor, organizată de Camera de Comerţ şi Industrie a României.

El a subliniat că mediul de afaceri are nevoie de “stabilitate, predictibilitate, reducere a birocraţiei, de asigurarea unor condiţii egale de competiţie din partea statului şi a a instituţiilor sale, de aplicarea cu adevărat a legii prevenţiei, punerea în mişcare a tuturor mecanismelor care într-adevăr să susţină investiţiile şi dezvoltarea fiecărei companii”.

La eveniment a participat preşedintele Klaus Iohannis, precum şi membri ai Guvernului.

Cele mai citite

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Spălătoriile auto, automatele de cafea și sucuri vor trebui să elibereze bon fiscal. Amenzi de peste 8.000 de lei

Automatele de cafea, sucuri sau sandvișuri, precum și spălătoriile auto vor trebui să elibereze bon fiscal, anunță Autoritatea Națională de Administrare Fiscală. După data...

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă