15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăOrban, despre candidatura sa la Primăria Capitalei

Orban, despre candidatura sa la Primăria Capitalei

“E o minciună gogonată. Nu are legătură cu discuţia dintre noi. Eu am prezentat public discuţiile dintre noi şi chiar mă deranjează că două site-uri de ştiri, deşi toată lumea mă cunoaşte că sunt un om deschis, care răspunde la telefon, care pun la dispoziţia mass-media şi a publicului, au născocit o asemenea minciună, o asemenea invenţie fără măcar să îmi ceară punctul de vedere, să mă întrebe dacă este adevărat. Nu am discutat acest subiect. (…) Pur şi simplu este o scorneală”, a declarat Orban, după ce a participat la liturghia solemnă de înscăunare ca arhiepiscop mitropolit de Bucureşti a monseniorului Aurel Percă, desfăşurată la Catedrala “Sf. Iosif” din Capitală.

El a precizat că nu se teme că nu ar mai fi desemnat premier de către şeful statului.

“Cum să mă tem? Între preşedintele României şi mine este o relaţie extrem de veche, un parteneriat solid, bazat pe servirea comună a binelui public şi a intereselor României. Nu am nici cea mai mică emoţie. Şi în privinţa aceasta sunt tot speculaţii care se fac fără niciun fel de fundament”, a afirmat premierul.

Orban a amintit că în privinţa candidatului PNL la funcţia de premier există o decizie a conducerii liberalilor.

“Eu sunt prim-ministru şi candidat de prim-ministru”, a adăugat el.

Ludovic Orban a menţionat că în privinţa desemnării candidatului PNL la Primăria Capitalei aceasta se va face în baza unei cercetări sociologice ample în Bucureşti prin testarea potenţialilor candidaţi ai partidului.

“Va fi desemnat acel candidat care are cea mai mare şansă să câştige alegerile”, a subliniat el.

Cu privire la modalitatea de adoptare a legii privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin, şeful Guvernului a spus că va fi luată o decizie.

“La Camera Deputaţilor, dacă toţi partenerii care au participat la discuţiile pe care le-am avut se ţin de cuvânt şi îşi mobilizează deputaţii, avem şanse foarte mari să adoptăm alegerea primarilor în două tururi”, a subliniat Ludovic Orban.

Cele mai citite

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Reforma austerității, îmblânzită. Plafonări peste plafonări de la Guvern

După austeritatatea de anul trecut și cu un deficit bugetar la limită, Executivul face cadouri pentru români, iar angajații din companiile de stat pot...
Ultima oră
Pe aceeași temă