23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăOrban: "Dăncilă pleacă premier în SUA și s-ar putea să se întoarcă...

Orban: “Dăncilă pleacă premier în SUA și s-ar putea să se întoarcă simplu cetățean”

“S-ar putea să plece premier şi să se întoarcă simplu cetăţean. Nu ştiu ce caută în SUA. În loc să îi răsplătească pe oamenii corecți, guvernul ce face? Pleaca la New York! Oare ce face acolo, că n-am văzut nicio vizită oficială. Dacă pleacă într-o vizită în care nu are întâlniri oficiale, trebuie să-și plătească excursia, fiindcă probabil pleacă acolo ca turist. Președintele Iohannis s-a întâlnit cu aporape tot Guvernul SUA! Dăncilă de ce pleacă în Statele Unite?”, se întreabă Orban.

Legat de moțiunie, Orban este ferm convins că va trece, chiar dacă recunoaște că Opoziția încă nu s-a pus de comun acord pe această temă.

“Nu pot să anunţ o dată atâtat timp cât nu decidem de comun acord toţi participanţii la moţiune. În ceea ce ne priveşte pe noi suntem pregătiţi. Toţi parlamentarii PNL au interdicţie să plece pe 20 noiembrie şi dacă sunt aleşi care pleacă în deplasări externe sunt obligaţi să se întoarcă când stabilim data moţiunii. Am luat decizia clară câne lipseşte de la moţiune în afara PNL. De asemenea, al luat decizia să votăm la vedere şi cine nu va vota la vedere e în afara PNL”, a afirmat Ludovic Orban.

Orban consideră că premierul a căpătat din tupeul și obrăznicia creatorului ei, Liviu Dragnea.

“Dragnea este creatorul ei. Ea a fost scoasă din joben de Liviu Dragnea și pusă în această funcție”, a declarat Orban la Realitatea TV.

“Aproape 80% din populație e impotriva ei și a acutalului guvern. O și înțeleg pe Dăncilă, pentru că ea trebuie să fie cu ochii în toate părțile, fiindcă e o intreagă competiție, iar ce văd eu e un PSD complet debusolat.

“Nu vi se pare mai mult decât o coincidență faptul că președintele CCR se întâlnește înainte cu domnul Florin Iordache? Președintele țării poate să refuze interimari, să refuze numirea unor miniștrii la propunerea premierului. Nu există termenul de 45 de zile, e scos din burtă. După opinia, nu numai a mea, prezența în fața Parlamentului trebuie făcută de îndată”, a mai spus Ludovic Orban. 

Cele mai citite

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă