15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăOprea, despre scandalurile politice din România

Oprea, despre scandalurile politice din România

“Scandalurile politice din România nu trebuie exportate la Bruxelles. (…) Importantă e România. Nu contează că aici suntem de stânga sau de dreapta, că există simpatii sau adversităţi politice, atacuri directe sau ‘pe surse’. Acolo, în Parlamentul European, trebuie să vorbim aceeaşi limbă, la propriu şi la figurat, să fim o echipă: Naţionala României la Bruxelles. Trebuie să fim o singură voce, când vine vorba de apărarea dreptului câştigat de români de a fi cetăţeni europeni, de a fi trataţi egal cu toţi ceilalţi cetăţeni ai Uniunii, respectaţi sub toate aspectele pe care le implică acest drept şi promovaţi intens, ca valori naţionale şi individuale. Trebuie să exportăm valoare şi să importăm bunăstare şi evoluţie”, a declarat Gabriel Oprea, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

Preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, însoţit de membri ai conducerii partidului şi de candidaţi la alegerile europarlamentare, a participat vineri şi sâmbătă la şedinţe de lucru organizate în filialele judeţene din Vâlcea, Gorj, Dolj şi Olt.

Gabriel Oprea le-a vorbit celor prezenţi despre candidaţii pentru PE şi despre proiectele pe care aceştia îşi propun să le dezvolte la Bruxelles. El a precizat că mulţi dintre membrii UNPR care renunţaseră la politică au revenit în partid: “Mulţi dintre foştii noştri colegi au revenit în UNPR. De asemenea, vin alături de noi rezervişti militari şi poliţişti şi toţi îşi aduc aportul la campanie. Am stabilit criterii de performanţă pentru fiecare organizaţie judeţeană, iar cei care ni s-au alăturat s-au integrat deja în structurile partidului şi sunt foarte implicaţi în activitatea sa. Vom reface cifra de 500.000 de membri şi după alegerile de anul viitor vom avea primari, consilieri locali şi judeţeni, deputaţi şi senatori. Aceasta este ţinta cea mai importantă pentru noi”.

Anghel Iordănescu, unul dintre candidaţii care deschid lista Uniunii pentru alegerile din 26 mai, le-a vorbit liderilor locali despre încrederea sa în proiectul UNPR şi a subliniat, la rândul său, importanţa colaborării dintre partidele pentru atingerea scopurilor comune şi pentru promovarea intereselor României.

“Dacă electoratul va decide să ne trimită în Parlamentul European, fiecare dintre cei care candidează din partea UNPR se va bate pentru orice proiect european care poate să îmbunătăţească viaţa românilor. Sunt foarte multe domenii în care este nevoie de bani europeni. Avem mult de lucru în sănătate, educaţie, agricultură, infrastructură. Noi la Bruxelles vom reprezenta România. Nici eu, nici Ilie Năstase nu suntem interesaţi de indemnizaţia de eurodeputat. Amândoi avem o situaţie financiară bună şi am putea foarte bine să stăm aici, acasă, liniştiţi şi să nu facem nimic. Dar credem că e important să dăm tot ce putem pentru România, aşa cum am făcut-o mereu, mai ales că nu suntem mânaţi de niciun fel de interese personale”, a declarat Anghel Iordănescu.

Temele principale ale întâlnirilor de la Râmnicu Vâlcea, Târgu Jiu, Craiova şi Slatina au fost alegerile din 26 mai şi stadiul implementării, la nivel local, a măsurilor de reconstrucţie a partidului. 

Cele mai citite

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...
Ultima oră
Pe aceeași temă