21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăMiza numirii lui Meleșcanu: grupul parlamentar din Senat scade sub numărul...

Miza numirii lui Meleșcanu: grupul parlamentar din Senat scade sub numărul limită

Tăriceanu a anunțat ca va forma un grup parlamentar mixt împreună cu senatorii Pro Romania si neafiliații, astfel încât să nu piardă o pârghie de putere semnificativă.

Însă, noul grup trebuie votat în plenul Senatului. Tăriceanu a ieșit destul de slăbit după anunțul surpriză de ieri al lui Dăncilă si mai ales după declarația liderului Alde care a precizat ca deși avusese o discuție cu Meleșcanu in seara dinainte, acesta nu i-a spus nimic.

Este un semnal puternic către ALDE ca Tăriceanu si Chitoiu au pierdut controlul partidului

Decizia lui Teodor Meleșcanu l-a luat prin surprindere pe Călin Popescu Tăriceanu, care a demisionat din funcția de președinte al Senatului odată cu anunțul retragerii candidaturii la prezidențiale. „Nu cred că poate cineva să propună o funcție la ALDE fără să discute cu conducerea”, lăsând sa se înțeleagă faptul ca Meleșcanu poate fi exclus.

Excluderea sau plecarea lui Meleșcanu din ALDE ar însemna ca partidul lui Tăriceanu să rămână fără grup parlamentar.

ALDE are 7 membri in acest moment la Senat cu tot cu Meleșcanu, iar cu o plecare a lui Meleșcanu acesta ar fi desființat.
 
 
Tăriceanu a devenit ținta racolărilor  PNL și PSD, aceștia vor încerca să-i racoleze oamenii din Parlament om cu om.

Liderul ALDE a precizat ca grupul parlamentar al ALDE din Camera superioară va deveni grup mixt și va purta denumirea „Democrația”.
Astfel, împreună cu cei de la Pro Democrația, grupul senatorial ar urma să numere 14 parlamentari.
Președintele interimar al Senatului, Șerban Valeca, i-a transmis să depună o solicitare scrisă la Biroul permanent.

Teodor Meleșcanu a declarat că nu toți colegii din partid îl vor susține la vot.
„Nu s-a discutat despre excluderea mea din ALDE. Nu toți colegii din ALDE mă susțin. Cred sincer că e nevoie de stabilitate. Pot să ajut mult mai mult partidul din această poziție.” – Teodor Meleșcanu.
„Este vorba de faptul că poziția pe care am avut-o trebuia să se perpetueze. E o garanție că ALDE nu va fi supus unor presiuni de o parte sau de alta.”

Romania libera a anunțat ieri candidații PSD la Șefia Senatului, votul săptămâna viitoare

Printre parlamentarii PSD, cei care își doresc această poziție se numără Ecaterina Andronescu, Nicolae Moga, Titus Corlățean sau Robert Cazanciuc.
Președintele Senatului este ales de majoritatea senatorilor prin vot secret cu buletine.
Votul se va da in senat săptămâna viitoare.

Cele mai citite

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă