13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăMarian Mina, președintele CJ Giurgiu: Investițiile din județ se vor opri

Marian Mina, președintele CJ Giurgiu: Investițiile din județ se vor opri

“Bugetul CJ pe anul 2020 este foarte mic în comparaţie cu bugetul pe care l-am avut anul trecut, reprezintă doar două treimi din ce am avut anul trecut şi, în aceste condiţii, investiţiile din judeţul Giurgiu se vor opri, cu siguranţă nu vor mai fi continuate proiectele pe care le-am început. Avem câteva asocieri cu anumite comune care se vor opri, nu se vor mai efectua lucrări acolo. Avem o mare problemă cu tot ceea ce înseamnă cofinanţări la proiectele pe care le avem în derulare, fie că vorbim de proiectele pe PNDL fie că vorbim de proiecte cu fonduri europene, nu mai există cofinanţări sau dacă avem, suma prevăzută este 10% din necesarul care ne trebuie. O mare problemă o reprezintă în momentul de faţă protecţia copilului, pentru care cred că asigurăm funcţionalitatea şi salariile maximum până în luna mai. Acum doi ani, când a fost o greşeală a guvernului nostru şi au întârziat nişte sume de bani, cei de la DGASPC Giurgiu erau foarte incisivi şi făceau greve – vreau să văd ce fac anul acesta. Vreau să ştiţi că investiţiile la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu în momentul de faţă se încheie, indiferent că vorbim de reabilitări sau de dotări. O mare problemă, în momentul de faţă, la spital, o reprezintă căldura, este posibil ca pacienţii să rămână fără căldură, pentru că sunt datorii foarte mari la furnizor, acesta ne-a păsuit întotdeauna şi vedem săptămâna viitoare cum să mai plătim nişte bani, dar sunt sume foarte mari acolo. Cam asta înseamnă guvernare PNL, aşa înţeleg cei de la PNL dezvoltarea, prosperitatea şi tot ce ne-au promis ei atunci când erau în opoziţie, acum resimţim cu toţii”, a declarat Marian Mina, care este şi preşedinte executiv al PSD Giurgiu.

În final, el a subliniat că în guvernarea PSD, din decembrie 2016 şi până în prezent, în judeţul Giurgiu au fost realizate investiţii în valoare totală de 213,255 milioane de lei şi mai sunt investiţii în derulare de 859,41 milioane de lei.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă