13.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăPoliticăMarcel Ciolacu despre cum se raportează la Unire. "Dar sunt doar vorbe"

Marcel Ciolacu despre cum se raportează la Unire. “Dar sunt doar vorbe”

“Dar sunt doar vorbe. Unirea trebuie făcută efectiv, şi nu doar declarativ, în toate celelalte zile ale anului! România are nevoie de mai mult decât o sumă de bune intenţii, rostite de două ori pe an”, adaugă el.

Ciolacu face apel la toate forţele politice pentru a face “un proiect de ţară serios”, care poate începe Autostrada Moldovei.

“24 ianuarie 1859. O zi în care, acum 161 de ani, oamenii politici ai acelor timpuri şi-au dat mâna pentru a pune piatra de temlie a statului român modern. 24 ianuarie 2020. O zi de sărbătoare în care oamenii politici vorbesc frumos despre unire. Dar sunt doar vorbe. Unirea trebuie făcută efectiv, şi nu doar declarativ, în toate celelalte zile ale anului! România are nevoie de mai mult decât o sumă de bune intenţii, rostite de două ori pe an”, susţine Marcel Ciolacu, vineri, într-o postare pe Facebook.

El afirmă că România are nevoie de proiecte concrete şi de politici publice care să unească cu adevărat toate provinciile istorice, atât din punct de vedere economic, cât şi social şi cultural.

“Trebuie să ne gândim serios la acest lucru pentru că totul în jurul nostru evoluează. Societatea, la fel. Şi nimeni nu mai are răbdare ca cei care decid să-şi rezolve interesele mărunte şi meschine. Nimeni nu mai vrea să asiste cu pasivitate la certuri politice, în timp ce priorităţile reale sunt lăsate întotdeauna pe locul doi. De aceea, fac un apel către toate forţele politice să facem un proiect de ţară serios, care să fie pus în practică indiferent de cine se află la putere. Şi cred că, acum, la 161 de ani de la Unirea Principatelor Române, putem începe acest proiect de ţară cu Autostrada Moldovei!”, spune Ciolacu.

Liderul PSD Marcel Ciolacu, a cărui prezenţă fusese anunţată iniţial la manifestările de la Iaşi, şi-a anulat participarea vineri dimineaţă, “din motive obiective”.

Cele mai citite

PNL l-a demis pe șeful filialei Timiș, Alin Nica, pe motiv că se opune alianței cu PSD

Alin Nica a fost demis din funcția de președinte al filialei PNL Timiș, în urma unei ședințe care s-a desfășurat în ziua de 26...

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...

Premierul României, mesaj de Ziua Unirii cu Basarabia: “Istoria secolului trecut ne-a croit din nou destine diferite”

Premierul Marcel Ciolacu a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Unirii Basarabiei cu România, 27 martie, mesaj în care afirmă că "Istoria secolului trecut...
Ultima oră
Pe aceeași temă