23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăLiviu Pleșoianu: "Legile Justitiei concepute de Monica Macovei au generat nenumarate abuzuri"

Liviu Pleșoianu: “Legile Justitiei concepute de Monica Macovei au generat nenumarate abuzuri”

Monica Macovei a luat cuvântul în Parlamentul European acolo unde s-a dezbătut miercuri, în plenul de la Strasbourg, situaţia justiţiei din România ca urmare a modificărilor la legile justiţiei făcute de coaliţia PSD-ALDE.

În timp ce vorba despre situația din România privind justiția, Monicăi Macovei i-a fost tăiat microfonul pentru că a depășit timpul alocat pentru a-și putea susține punctul de vedere.

Intr-un text postat pe pagina sa de Facebook, miercuri 7 februarie 2018, Liviu Plesoianu dezvaluie ca se afla la Strasbourg, acolo unde, in Parlamentul European, urmeaza sa aiba loc dezbateri privind modificarile la Lergile Justitiei adoptate de Parlamentul Romaniei. 

Este mult spus o dezbatere, in conditiile in care ministrului Justitiei Tudorel Toader i s-a interzis de catre majoritatea formata din membrii Partidului Popular sa vorbeasca in Parlamentul European. Ceea ce inseamna ca actuala majoritare din Parlamentul European nu are ca scop aflarea adevarului despre Legile Justitiei. Speram insa ca reprezentantii PSD si ALDE din Parlamentul European, precum Victor Bostinaru, Norica Nicolai sau Mircea Diaconu, sa contracareze acuzatiile care, cel mai propabil, vor fi lansate de Monica Macovei si aliatii acesteia.

Revenind la deputatul PSD Liviu Plesoianu, acesta le-a dezvaluit europarlamentarilor detalii despre activitatea si trecutul Monicai Macovei, dar si despre “realizarile” din perioada in care a ocupat functia de ministru al Justitiei: “I-am informat chiar acum pe toti europarlamentarii cine e, de fapt, distinsa lor colega”. Plesoianu precizeaza ca, spre exemplu, a adus la cunostinta europarlamentarilor faptul ca Monica Macovei a fost un procuror comunist, care a ocupat functii in regimul totalitar al lui Nicolae Ceausescu.

Un alt aspect scos in evidenta de Plesoianu este acela ca Monica Macovei nu ezita sa foloseasca sloganuri naziste impotriva adversarilor ei politici, precum “Ciuma rosie”, termen uzitat de propaganda coordonata de Joseph Goebbels. Foarte importanta este insa si o alta informatie pe care deputatul PSD Liviu Plesoianu le-a oferit-o europarlamentarilor. Si anume aceea ca Legile Justitiei modificate de Parlamentul Romaniei au fost elaborate in urma cu 12 ani sub ministeriatul de la Justitie al Monicai Macovei, ele stand la baza a nenumarate abuzuri comise in Romania si permitand implicarea nelegala si neconstitutionala a serviciilor secrete in actul de justitie.

Cele mai citite

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Înscriere la facultate, înainte de absolvirea Bacalaureatului. Pentru cei care vor o carieră în dezvoltarea de jocuri video

BISM (Bucharest International School of Management) și Amber Studio, în colaborare cu prestigioasa Abertay University din Marea Britanie, pregătesc începând cu luna septembrie lansarea...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă