13.1 C
București
sâmbătă, 16 martie 2024
AcasăPoliticăLiviu Dragnea s-a întâlnit cu ambasadorul Hans Klemm la Parlament, la cererea...

Liviu Dragnea s-a întâlnit cu ambasadorul Hans Klemm la Parlament, la cererea oficialului american

UPDATE 15,30: Liviu Dragnea a precizat că întâlnirea de marți a avut loc la cererea ambasadorului Klemm, care i-a solicitat acest lucru încă de acum trei – patru săptămâni.

——————————————–

UPDATE 14,00: Liderul PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a transmis un comunicat în care precizează că tema întâlnirii de marți cu ambasadorul Klemm a fost parteneriatul strategic România – SUA.

”Președintele Camerei Deputaților, domnul Liviu Dragnea, l-a primit marți, 20 februarie, pe domnul Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România.

 
Întâlnirea a avut loc pe fondul unei dinamici pozitive a relațiilor bilaterale, în domeniile politico-militar și de securitate, România fiind prima țară membră NATO care a alocat 2% din PIB pentru apărare.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a subliniat că Parteneriatul Strategic cu SUA reprezintă pilonul politicii externe şi de securitate a României. Ţara noastră a avut cea mai mare creştere economică din Europa, continuând, în acelaşi timp, să fie un generator de securitate şi stabilitate, în special înregiunea noastră.

În acest sens, discuțiile dintre cei doi oficiali s-au axat pe identificarea oportunităților de întărire şi aprofundare a Parteneriatul Strategic între România și SUA în toate domeniile, partea română subliniind importanța amplificării şi dezvoltării dimensiunii economice, în special în domenii cheie precum energie, IT și securitate cibernetică, știință și cercetare.

Astfel, s-a agreat elaborarea şi implementarea unui plan de acţiuni delucru pentru a întări și aprofunda parteneriatul strategic între România și SUA, pe aceste dimensiuni”, arată Liviu Dragnea, într-un comunicat de presă.

——————————————————-

UPDATE 12,05: Ambasadorul SUA, Hans Klemm, a plecat de la Palatul Parlamentului, după o întâlnire de circa o oră cu președintele PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

Întâlnirea a avut loc în biroul lui Liviu Dragnea, fără prezența presei.

——————————————

La întâlnire a participat și Ana Birchall, vicepriministru pentru implementarea parteneriatelor strategice.

Niciunul dintre oficialii prezenți la întâlnire nu a făcut declarații presei.

După cum se știe, ambasadorul Klemm a atras atenția în legătură cu atacurile la adresa Justiției din România. În acest context, ar fi posibil ca Dragnea și Klemm să discute, marți, despre Justiție, în contextul în care, peste două zile, ministrul Tudorel Toader urmează să citească în Parlament raportul referitor la activitatea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pe fondul scandalului declanşat de înregistările lansate în spaţiul public de fostul deputat Vlad Cosma.

Ultima întâlnire pe care au avut-o la Parlament a fost în noiembrie 2017, când au discutat despre legile Justiției și despre înființarea unui muzeu al Holocaustului în România.

De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis va discuta astăzi cu Tudorel Toader despre acuzaţiile la adresa Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Dan Ștefănescu, afacerist, reținut pentru înșelăciune în cazul “White Tower Ploiești”

Patru persoane, inclusiv omul de afaceri Daniel Ștefănescu și o avocată, au fost reținute de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel...

Primierul britanic, Rishi Sunak a vizitat Rolls Royce în Filton alături de vicepreședintele conservatorilor, deputatul Jack Lopresti

În data de joi, 14 februarie, prim-ministrul a vizitat facilitatea Rolls Royce alături de Jack Lopresti MP, membrul Parlamentului pentru zona respectivă. Această vizită...

Alianța Dreapta Unită -USR, PMP, Forța Dreptei- și-a depus protocolul de constituire la Biroul Electoral Central

USR, PMP şi Forţa Dreptei au depus sâmbătă, la Biroul Electoral Central, protocolul de constituire a alianţei Dreapta Unită pentru participarea la alegerile din...
Ultima oră
Pe aceeași temă