23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăLegea, în România, mai are valoare doar cât să zici Timmermans, CSM...

Legea, în România, mai are valoare doar cât să zici Timmermans, CSM a ajuns un simplu joc de glezne

Consiliul Superior al Magistraturii este condus de preşedinte, ajutat de un vicepreşedinte, aleşi de plen, în prezenţa a cel puţin 15 membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, cu votul majorităţii membrilor prezenţi dintre cei 14 membri aleși în adunările generale ale magistraților, care fac parte din secţii diferite, pentru un mandat de un an. Mandatul preşedintelui nu poate fi reînnoit.
Durata mandatului membrilor Consiliului Superior al Magistraturii este de 6 ani.

Legea, deși e clară pentru toată lumea, se pare, însă, că în ultimul timp, aceasta nu se mai aplică dacă nu convine.

Sintagma ,,The Rule of Law” (Statul de Drept) : corupție, abuz în serviciu, trafic de influență nu mai face nici doi ,,Bani.”

Temuta SS, secția specială de investigare a infracțiunilor din justiție, înființată în octombrie 2018, nu este pe plac procurorilor din CSM, care sunt la al șaselea absenteism, un lucru nemaintâlnit chiar și în vremea marilor atacuri la justiție a PSD, conduse de acum docilul și ,,pro justiție , anti PSD” procurorul Victor Ponta.

Sigur că temuta SS, l-a spălat pe Victor Ponta, nu că l-ar emoționa câtuși de puțin pe protejatul SRI-ului (a recunoscut că a guvernat cu SRI), însă a îndrăznit să dea clasare miilor de dosare deschise de procurori împotriva judecătorilor pe te miri ce fapte.

Sigur că Lia Savonea, nu mai este acum pe placul SRI-ului ca pe vremea când instanțele de judecată, în baza protocoalelor secrete, respectau înțelegerile și emiteau pe bandă rulantă mandate de toate soiurile menite să lungească urechile SRI-ului.

Prin SS, judecătorii au ajuns la stadiul de independenți, căci SS, chiar dacă procurori, verifică acum, și procurori, nu numai judecători, și asta nu convine. Și o spun, chiar ei, judecătorii.

Chiar dacă se vede de la o poștă sabotajul nerușinat al procurilor CSM, se pare că euforia i-a cuprins așa de tare că își închipuie că vor rămâne veșnici, sau că poate, cine știe, vor ajunge într-o dictatură militară în care ei doar au executat un simplu ordin.

Lăsând la o parte că asta nu se va întâmpla, și că am văzut cum azi sunt mâine nu mai sunt, Lia Savonea, este singura care mai respectă legea. 

Ministra Justiției, turnată la DNA de Victor Ponta în dosarul Tony Blair, nu are nici o șansă să treacă o lege împotriva SS, căci nu este nici o șansă ca aceasta să întrunească o majoritate și este de domeniul evidenței că trage și ea de timp, de to do list, de orice o fi.

Desființarea prin Parlament a SS, ar fi, de fapt, singurul mod legal prin care ar putea să se aplice legea, printr-o nouă lege adoptată în Parlament, iar acest joc din spatele cortinei cu numirea Procurorului Șef SS, este doar o pierdere de timp și un dezgust la adresa legii și a garantării justiției independente.

Sabotajul SS, nu face decât să adâncească instabilitatea în România și nici măcar o desfășurare de forță.

Ba chiar mai mult, aruncă o urmă de îndoială, ce ar putea fi considerată ca o răzbunare din partea ,,Șefului Statului de Drept și al CEDO ” aflat în funcție până la 1 noiembrie în Comisia Europeană, – socialist și fost spion, mai exact ofițer de interogatoriu al prizonierilor din Rusia, din cadrul serviciului secret al armatei olandeze, Frans Timmermans, precum și un to do list primit de doamna Birchall de la alții, doamna cu genunchii tociți de atâtea sărutări ale Drapelului României.

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...
Ultima oră
Pe aceeași temă