13.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăPoliticăLa instituția Avocatului Poporului se plătește „spor de praf” de 2.500 lei...

La instituția Avocatului Poporului se plătește „spor de praf” de 2.500 lei pe lună

„2500 de lei este sporul de praf și condiții vătămătoare pe care îl primește lunar un director din instituția Avocatului Poporului (…)  2500 de lei! Adică un salariu minim pe economie. Sau puțin peste 10 alocații majorate. Sau aproape două pensii medii. Și asta pentru că stă, aparent, în praf. Că de lucrat în condiții vătămătoare, mă îndoiesc sincer că o face. Este unul din multele sporuri, plătite din bani publici luați de la investiții în infrastructură, în sănătate, în educație și în alte domenii vitale, cu care PSD și-a cumpărat liniștea și și-a îmbuibat camarila de partid.”, scrie Cristian Băcanu.

Acesta susține eliminarea unor astfel de sporuri care „căpușează banul public”. Băcanu spune că și în mediul privat se lucrează cu calculatorul, dar nu se pune problema sporului de calculator sau de stres. „Cred că trebuie să taiem răul din rădăcină și să punem stop căpușării bugetului de stat prin astfel de practici PSD-iste”, mai scrie deputatul.

Cu toate acestea, pe site-ul instituției, există prevăzut sporul pentru condiții de muncă pentru directori în valoare de 2.508 lei, fără a se preciza ce fel de spor ar fi. Toți angajații, până la șofer, beneficiază însă de un spor – acesta din urmă luând lunar minim 542 lei pentru condițiile de muncă. 

Avocatul Poporului încasează lunar o indemnizație de 21.840 lei, în timp ce adjuncții săi primesc 16.640 lei, potrivit informațiilor oficiale. 

Toți angajații Avocatului Poporului, până la șofer, beneficiază de indemnizația de hrană de 4.160 lei/anual și de vouchere de vacanță de 1.450 lei / anual. 

Cele mai citite

Migraţia ilegală la frontierele României a scăzut, în primele două luni ale acestui an, cu 35%

Vești bune de la granițele României. Migrația ilegală a scăzut, în primele două luni ale acestui an, cu 35%, transmite MAI. Reducerea semnificativă a migrației...

Anunțul făcut de Roxana Nemeș. “Nu există altă soluție!”

Roxana Nemeș, artistă și fostă concurentă Survivor All Stars, a vorbit despre operație de endometrioză, boala care poate duce la infertilitate, despre durerile pe...

Rusia susține că le oferă avocați din oficiu celor patru autori ai atacului terorist

Autoritățile Rusiei susțin că le oferă avocați din oficiu, plătiți de stat, celor patru arestați care sunt acuzați că au comis atacul terorist din...
Ultima oră
Pe aceeași temă