15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăKlaus Iohannis, la SIAB: „Ne dorim să avem şi drumurile aferente”

Klaus Iohannis, la SIAB: „Ne dorim să avem şi drumurile aferente”

“Pentru România, zona automotive a devenit foarte, foarte importantă. Sunt mii şi mii de locuri de muncă în zona automotive, deja sectorul automotive produce 25% din exportul României”, a afirmat Iohannis.

Şeful statului a vorbit şi despre problema infrastructurii, pe care, de altfel, a menţionat-o şi în cadrul unor scurte discuţii cu câţiva expozanţi.

“Am văzut foarte multe maşini frumoase şi am înţeles că românii îşi doresc maşini, cred că şi românii, şi eu ne dorim să avem şi drumurile aferente, fiindcă aici lucrurile se mişcă foarte, foarte slab şi recunosc că este o supărare de-a mea că în domeniul infrastructurii de transport în ultima vreme n-am văzut nicio mişcare, nicio realizare. E clar că aici avem încă foarte mult de lucru”, a spus el.

Preşedintele a dialogat cu reprezentanţi ai marilor firme auto, a acordat un autograf unui copil iar pe altul l-a sfătuit să îşi aleagă cu grijă maşina pe care va da banii.

În dialogul cu unul dintre expozanţi, Iohannis a adus din nou în discuţie subiectul infrastructurii de transport. “Dacă vindem atâtea maşini, n-ar trebui s-avem şi, aşa, nişte drumuri?”, a spus el. “La noi ar merge aşa un slogan de tipul ‘Maşini avem, drumuri ne mai trebuie’. În ultimii ani, la capitolul infrastructură, mişcarea e cam zero”, a glumit el.

Vorbind despre maşini de teren, Iohannis a spus: “Primăvara nu poţi să fii niciodată sigur dacă ai rămas pe drum sau ai luat-o pe arătură”.

Prima maşină în care preşedintele s-a urcat a fost un Ford Mondeo hibrid. “După cum putem să observăm, maşinile hibrid câştigă încet, dar sigur cote de piaţă”, a afirmat acesta. El a punctat, în cursul vizitei de aproximativ 30 de minute, că vizitând fabrica Ford de la Craiova a observat că produsele sunt de “foarte bună calitate”.

La standul BMW, Iohannis s-a urcat de asemenea într-un automobil al acestei firme iar ultima maşină “testată” a fost un Rolls Royce. Întâi, şeful statului s-a aşezat pe bancheta din spate, apoi, la volan.

Ultimul stand vizitat de către preşedinte a fost cel dedicat maşinilor de epocă, potrivit AGERPRES.

Cele mai citite

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă